Lia Virkuse septembriüllatus: lillkapsapõhjal gluteenivaba köögiviljapitsa


Lia Virkuse septembriüllatus: lillkapsapõhjal gluteenivaba köögiviljapitsa
Eesti Naine

Ka lillkapsast saab valmistada pitsapõhja ning see on igati maitsev ja tervislik õhtusöök.

Neljale

1 lillkapsapea ( u 1 kg)
75 g parmesani
1 muna
1 tl pitsamaitseainet, punet või basiilikut
Kate:
2 dl magus- teravat tsillikastet
1 väike suvikõrvits
1-2 röstitud paprikat( võib olla konservist)
100 g riivitud juustu

Tükelda lillkapsas õisikuteks ja purusta köögikombainis peeneks puruks. Pane potti ja lisa väheke vett, kuumuta madalal kuumusel pliidil segades u 5 minutit. Nõruta hoolikalt sõelal vesi välja. Tõsta puhtale köögrätile, keera kokku ja pigista nii palju vett välja, kui saad. Tõsta uuesti kaussi ja sega muna, riivitud parmesani ja punega. Vormi kaheks palliks ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Vajuta ümmargusteks pitsapõhjadeks.
Eelküpseta põhju 200 kraadi juures u 15 minutit. Määri peale tšillikastet, puista üle riivitud juustuga. Kata viilutatud suvikõrvitsa ja paprikaga, puista peale kuivatatud ürte ja küpseta veel u 10 minutit või kuni pitsad kaunilt küpsed.

Eesti Naine loosib teööijate vahel 3000 euro väärtuses kingitusi!
Jäta kommentaar
ARTIKLIT SAAB KOMMENTEERIDA AINULT REGISTREERITUD KASUTAJA!
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare