Lia Virkuse lillkapsa-kikerhernekarri


Lia Virkuse lillkapsa-kikerhernekarri
Eesti Naine

Karri on vürtsikas Indiast pärinev liha-, kala- või köögiviljaraguu, mille maitsestamisel on kasutatud palju eksootilisi vürtse. Kui neid erinevaid vürtse kodus pole, kasuta poes müüdavat vürtsisegu karrit ja saad samuti maitsva tervisliku pajaroa.

4-6-le

1 keskmise suurusega lillkapsas ( u 800 g )
2 sl õli
3 hakitud sibulat
4 küüslauguküünt, hakitud
1 tl riivitud ingverit
2 tl jahvatatud koriandrit
2 tl jahvatatud vürtsköömenit
0, 5 tl tšillihelbeid
400 g konserveeritud terveid tomateid omas mahlas
400 g konserveeritud kikerherneid
2 tl garam masalat
1 pott värsket koriandrit
Meresoola ja musta pipart
Serveerimiseks: basmati või jasmiiniriisi

Puhasta lillkapsas ja tükelda õisikuteks. Pane suurde kastrulisse ja kata külma veega. Lisa soola ja kuumuta keemiseni. Nõruta koheselt ja hoia potis soojas.
Kuumuta õli pannil keskmisel kuumusel, lisa hakitud sibul, küüslauk ja ingver. Kuumuta segades madalal kuumusel u 5- 7 minutit. Lisa jahvatatud koriander, vürtsköömen, tsillihelbed, soola- pipart, kuumuta segades veel 5 minutit. Lisa tomatikonserv ja nõrutatud ja pestud kikerherned, sega läbi ja lisa ka lillkapsaõisikud. Kalla peale külma vett ( u1-2 dl), nii palju, et see peaaegu kõike kataks ja kuuumuta keemiseni. Keeda veel 5-7 minutit, kuni lillkapsaõisikud parasjagu pehmed, aga samas veel meeldivalt krõmpsud.
Sega hulka ka garam masala ja pool hakitud värskest korianandrist, maitsesta soola ja pipraga. Puista serveerides peale ülejäänud värske hakitud koriander ja serveeri karrit kuuma keedetud riisiga.

Jäta kommentaar
ARTIKLIT SAAB KOMMENTEERIDA AINULT REGISTREERITUD KASUTAJA!
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare