Lia Virkuse keefiri-õunakook kaerajahuga


Lia Virkuse keefiri-õunakook kaerajahuga
Eesti Naine

Asenda soovi korral osa õuntest küpsete ploomide või virsikutega, nii saad eriti hõrgu maitsekoosluse. Pidulikumal puhul serveeri küpsetist vanillikastmega. See kook on mul küpsetatud tervisliku täisterakaerajahuga, aga vabalt võid koogis kasutada ka tavalist nisujahu.

3 muna
2, 5 dl suhkrut, sooovitavalt pruuni roosuhkrut
2 dl keefirit
1 dl õli
3 dl täisterakaerajahu ( võib ka nisujahu )
2 tl küpsetuspulbrit
2 tl vanillsuhkrut
600- 700 g õunu ( 300 g sellest võib olla virsikud või ploomid)

Koori õunad, puhasta seemnetest ja lõika imeõhukesteks sektoriteks. Kui kasutad virsikuid või ploome, lõika ka need õhukesteks sektoriteks.
Vahusta munad suhkruga, lisa õli-keefirisegu ja omavehel segatud kuivained: jahu, küpsetuspulber ja vanillsuhkur. Sega hulka ka õunad ( ja ploomid või virsikud). Kalla küpsetuspaberiga vooderdatud 26 cm läbimõõduga lahtikäivasse vormi. Küpseta 180 kraadi juures 35- 40 minutit või kuni sissetorgatud tikk jääb kuivaks. Lase jahtuda ja serveeri soovi korral vanillikastmega.

Eesti Naine loosib teööijate vahel 3000 euro väärtuses kingitusi!
Jäta kommentaar
ARTIKLIT SAAB KOMMENTEERIDA AINULT REGISTREERITUD KASUTAJA!
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare