Lia Virkus soovitab: eriti mahlane ahjuribi


Lia Virkus soovitab: eriti mahlane ahjuribi
Jaan Heinmaa

Köögitoimetaja Lia Virkus kiidab: "Malmpotis madalal kuumusel hautades on väga mugav liha valmistada! Pidevalt kaane alla piiluma ei pea, sest malmpotis on raske liha üleküpsetada."

Neljale

NB! Olenevalt pere ja malmpoti suurusest võib ka valmistatav ribide kogus olla siin pakutust erinev. Pane vaid kastet ja sibulaid samas suhtes lihaga.

3 sibulat
1 sl oliiviõli
2 dl BBQ-kastet
1,5 kg vasika-, lamba- või searibi
vett nii palju, et ribid oleks potis kaetud
soola ja musta pipart

Nirista malmpoti põhja oliiviõli. Koori sibulad, lõika sektoriteks ja laota potti. Maitsesta ribid soola ja musta pipraga, tõsta sibulatele. Laota ribide peale ka BBQ-kastet ja kalla need üle veega. Tõsta kaanega malmpott ahju 160 kraadi juurde 1,5-2 tunniks küpsema - küpsemisaeg oleneb ribide suurusest ja kogusest. Roog on valmis, kui liha on ribide küljest lahti löönud.

Head isu!

Eesti Naine loosib teööijate vahel 3000 euro väärtuses kingitusi!
Jäta kommentaar
ARTIKLIT SAAB KOMMENTEERIDA AINULT REGISTREERITUD KASUTAJA!
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare