Laste lemmik vaarikakräsupea kooli alguseks


Laste lemmik vaarikakräsupea kooli alguseks
Eesti Naine

Mahlane Kräsupea hapukooretort on laste lemmik ja sobib just tarkusepäevaks küpsetada. Siinne kook valmis tervislikust täisteraspeltajahust ja on ikka imemaitsev! Tee kindlasti tort valmis eelmisel või üle-eelmisel päeval, just nii jääb see mahlane.

Põhi:

3 muna

1 dl suhkrut

200 ml magusat kondenspiima

200 g hapukoort

3 dl täisteraspeltajahu

1 tl söögisoodat

2 sl kakaopulbrit

Kreem:

800 g paksu hapukoort (30%)

1 dl suhkrut

200–300 g (külmutatud) kirsse või vaarikaid

Glasuur:

50 g mõru- või piimašokolaadi

1 sl võid

1 dl vahukoort

2 sl kakaopulbrit

Põhjade vahele:
2 dl hapukat paksemat moosi (nt kreegi-, vaarika- või kirsimoosi)

Kaunistuseks: värskeid marju (kirsse või vaarikaid)

Põhjade valmistamiseks vahusta munad suhkruga. Lisa kondenspiim, hapukoor ning jahuga segatud sooda, sega ühtlaseks tainaks. Vala pool sellest küpsetuspaberiga vooderdatud 26 cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi. Küpseta 200 kraadi juures 20 minutit ja katsu tikuga, kas põhi on küps. Lisa teisele tainapoolele 2 sl kakaod ning küpseta samuti 26 cm läbimõõduga lahtikäivas koogivormis.

Kreemi valmistamiseks sega hapukoor suhkruga. Jahtunud pruun tordipõhi lõika pooleks. Pane alumine pool serveerimisalusele, määri peale moosi. Kata teise tumeda tordipõhjaga. Laota peale pooled marjad.

Seotud lood:

Lõika hele põhi kuubikuteks ja sega hapukoorekreemiga, sega hulka ülejäänud marjad. Kummuta mass pruunile põhjale. Tõsta järgmise päevani külma.

Glasuuri valmistamiseks sulata veevannil šokolaad ja või. Lisa vahukoor ja kakao ning kuumuta vispliga segades keemiseni. Nirista tort glasuuriga üle, soovi korral kaunista värskete marjadega.

Retsept ilmus Eesti Naise 2017. aasta augustinumbris.

Eesti Naine loosib teööijate vahel 3000 euro väärtuses kingitusi!
Jäta kommentaar
ARTIKLIT SAAB KOMMENTEERIDA AINULT REGISTREERITUD KASUTAJA!
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare