Kodu kaunistab siiski ainult selline taim, mida on nii transpordi ajal kui ka müügikohas õigesti hooldatud ja millel on kõik lehed - nii alumised rohelised kui ülemised värvunud kõrglehed ehk „õied" olemas, värsked, kirkavärvilised ning terved.

Jõulutähe ostmisel jälgi:

1. Kas taimepott on tsellofaanis või mitte.

Tsellofaanümbrises taimi on lihtne ladustada, ümber tõsta ja mugav ka müüa aga taimel ei ole sellises õhuvaeses pakendis kuigi head tingimused. Tõsi: tsellofaan võib taimi temperatuurimuutuste eest kaitsta, kuid umbses keskkonnas kipuvad erinevad haigustekitajad kiiremini levima. Ka ei paista taime „hädad" kilepakendis välja.

Võimalusel osta jõulutäht sellisest aiakeskusest või lillepoest, kus nad ilma pakendita müügil on. See näitab, et müügikohas on taimele sobivad tingimused ja taimede eest osatakse hoolitseda. Tsellofaanpakenditesse pakitakse taimed seal koju viimiseks tagasi.

2. Kus jõulutähed kaupluses asuvad.

Kui taimed on sätitud välisuksele liiga lähedale ja põrandale, võivad nad kergesti saada külma või tuuletõmbust. Ustest eemale ja maast kõrgemale asetatud taimed on paremini ebasobivate olude eest kaitstud.

3. Millises seisus on taime lehed.

Ehkki mõni üksik varisenud leheke on taimemaailmas täiesti normaalne nähtus, siis suurem lehevaring, leheäärte krimpsu tõmbumine, lehtede kolletumine, luitumine ja kuivamine reedab, et taim on saanud külma, tõmbetuult, olnud liigniiskuses või läbi kuivanud või on ta liiga kaua juba oma ostjat oodanud.

4. Kas potimuld on niiske.

Jõulutähed armastavad niisket, kuid mitte läbivettinud ega läbikuivanud mulda. Kui lillepott tundub käes liiga kerge, on nii muld tõenäoliselt läbi kuivanud. Kui potist immitseb kastmisvett, võib taim olla hiljuti kastetud. Rohekas kirme mullal reedab siiski, et muld on pikemat aega olnud liigniiske. Vali taim, mille potimuld on parajalt niiske ja mille lehed on kuivad. Kui taime lehed on kastmisveest märjad, reageerib jõulutäht ka sellele lehtedele langetamisega.

5. Et taim oleks kahjurivaba.

Välistatud pole võimalus, et taimele, millel on märgata lehtede varisemist jms kahjustusi, on elama kolinud mõned aplad kahjurid - kas kasvuhoone karilased või kedriklestad. Kui kahjuritega asutatud taim koju viia, kolivad kõik need piletita reisivad kontvõõrad tänulikult ka teistele kodustele toataimedele elama.

6. Kas kaupluses on pakkematerjali: piisavalt paberit ja tsellofaanpakendeid.

Väiksemates lillepoodides pakivad taimi floristid, kes oskavad seda tööd suurepäraselt.
Suuremas poes tuleb teinekord ise hakkama saada. Säti siis taimele tsellofaan ümber tagasi ning seejärel paki mitme kihi paberi sisse. Kasuta paberi kinnitamisel kleeplinti. Jälgi, et mõni ootamatu tuulepuhang kauplusest väljudes pakendit lahti ei rebiks. Külmaõrna jõulutähega tasuks kiiremas korras mõne soojema transpordivahendiga otsejoones koju minna.

NB! Viisakas oleks taimi kaupluses inspekteerida viisil, et ükski taim kannatada ei saaks.
Kui vaja, võib müüjat paluda, et ta ise korraks taime ülevaatuse ajaks tsellofaanpakendist välja võtaks.