Kartulimarmelaad, Eesti Naise lugeja retsept Itaaliast
"Tulin koju ja asusin katsetama. Moos sai taevalikult hea. Kuumalt meenutas ta õunamoosi, aga külmalt oli tunda ka kartuli maitset. Hommikul sõin seda salaamivorsti võileivaga ja kaaslane sõi röstsaiaga. Kujutan ette, et kartulimoos sobib suurepäraselt ka verivorstide juurde."
600 g kartulit
Paari cm tükike ingverit
200 g tumedat roosuhkrut
1 sidrun, koos riivitud koorega
Koori ja tükelda kartulid üsnagi väikesteks kuubikuteks. Pane vett just niipalju, et kartulid oleksid vaevu kaetud. Keeda neid 20 minutit ja lisa poole sidruni mahl ( loomulikult ilma seemneteta ja pigistatud pressi abil). Riivi moosi sisse umbes paar sentimeetrit ingveri juurt ja seejärel lisa 200 g tumedat roosuhkrut. Seejärel püreesta moos kergelt saumikseriga, kuumuta kolm minutit ja tõsta tulelt. Pane pisikestesse purkidesse, nagu ikka katsete puhul, mis vajavad veel tõestamist. Edaspidi üritan lisada veidi rohkem sidrunimahla ja riivida sisse ka sidrunikoort.