Kartulimarmelaad, Eesti Naise lugeja retsept Itaaliast


Kartulimarmelaad, Eesti Naise lugeja retsept Itaaliast
Eesti Naine

Selle vahva retsepti saatis ajakirjale Eesti Naine Anneli Treumuth, kes kirjutab nii: "Kartulimarmelaadi avastasin Pisa toidufestivalil. Elan Itaalias juba 7 aastat, kuid kartulimarmelaadi pole varem silma hakanud. Olles ise maal elanud, mäletan et suve saabudes viskasid talupojad salvedest vanad kartulid lihtsalt minema. Nüüd aga ostsin peale korralikku degusteerimist pisikese 200grammise purgikese tervelt viie euro eest."

"Tulin koju ja asusin katsetama. Moos sai taevalikult hea. Kuumalt meenutas ta õunamoosi, aga külmalt oli tunda ka kartuli maitset. Hommikul sõin seda salaamivorsti võileivaga ja kaaslane sõi röstsaiaga. Kujutan ette, et kartulimoos sobib suurepäraselt ka verivorstide juurde."

600 g kartulit
Paari cm tükike ingverit
200 g tumedat roosuhkrut
1 sidrun, koos riivitud koorega

Koori ja tükelda kartulid üsnagi väikesteks kuubikuteks. Pane vett just niipalju, et kartulid oleksid vaevu kaetud. Keeda neid 20 minutit ja lisa poole sidruni mahl ( loomulikult ilma seemneteta ja pigistatud pressi abil). Riivi moosi sisse umbes paar sentimeetrit ingveri juurt ja seejärel lisa 200 g tumedat roosuhkrut. Seejärel püreesta moos kergelt saumikseriga, kuumuta kolm minutit ja tõsta tulelt. Pane pisikestesse purkidesse, nagu ikka katsete puhul, mis vajavad veel tõestamist. Edaspidi üritan lisada veidi rohkem sidrunimahla ja riivida sisse ka sidrunikoort.

Jäta kommentaar
ARTIKLIT SAAB KOMMENTEERIDA AINULT REGISTREERITUD KASUTAJA!
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare