Imeline Peipsiveere õunapirukas


Imeline Peipsiveere õunapirukas
Jaan Heinmaa

Köögitoimetaja Lia Virkus: "Maruhea õunakook, mis võitis Peipsiveerel Lohusuu õunapiruka konkursil esimesel koha. Kevadel kasuta õunte asemel rabarberit ja suvel värskeid marju. Aastaringne retsept!"

Kümnele


150 g võid
125 g hapukoort
4 dl jahu
1-1,5 tl küpsetuspulbrit

Täidis:
500 g õunu
2 dl hapukoort
2 dl suhkrut
1 muna
2 sl jahu

Sega hapukoor, toasoe või ja küpsetuspulbriga segatud jahu ühtlaseks tainaks. Tainas peaks olema üsna paks. Rulli võiga määritud ahjuplaadile, ka külgedele. Viiluta õunad ja lao kaunilt tainale. Sega muud täidiseained ja laota õuntele. Küpseta ahjus 200 kraadi juures 30-40 minutit või kuni pirukas on kaunis ja küps.

Eesti Naine loosib teööijate vahel 3000 euro väärtuses kingitusi!
Jäta kommentaar
ARTIKLIT SAAB KOMMENTEERIDA AINULT REGISTREERITUD KASUTAJA!
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare