Kooki on äärmiselt lihtne valmistada. Selles on palju maitset ning on tervislik.  Mustsõstardes on C-vitamiin, kõrvitsaseemnetest saab tsinki, pähklitest E-vitamiini ja süsivesikuid on tunduvalt vähem kui traditsioonilises koogis.

Koostis

  • 200 g lemmikõunu
  • 30 g mustsõstraid
  • 30 g vaarikaid
  • 30 g vahtrasiirupit või mett
  • maitse järgi jahvatatud ingverit ja kaneeli, ingveri kogus on umbes pool kaneeli kogusest

Kate

  • 40 g mandleid
  • 40 g India pähkleid
  • 40 g kõrvitsaseemneid
  • 40 g täisterakaerahelbeid
  • 20 g vahtrasiirupit
  • 30 g rafineeritud kookosrasva

Valmistamisjuhend

  1. Tükelda õunad umbes 0,5 cm paksusteks tükkideks ja kuumuta potis vähese veega 5-7 minutit.
  2. Lisa mustsõstrad, vaarikad, vahtrasiirup ja maitseained, sega kõik hoolikalt läbi ning pane küpsetusvormi.
  3. Pane kõik komponendid köögikombaini ja sega 5-10 sekundit. Laota segu ühtlaselt õunamassile, ära väga tugevalt peale suru.
  4. Küpseta ahjus 200 kraadi juures 9-12 minutit või seni, kuni pealt kuldpruun.

Hea on seda kooki süüa nii, et see on eelnevalt vähemalt 3 tundi külmkapis seisnud. Head isu!