16.09.2017, 05:08
Erik Orgu maitsev ja tervislik õunakook
Õunahooaeg on juba mõnda aega kestnud ja selle põhihitiks on otse loomulikult vana ja hea õunakook! Proovi traditsioonilise koogi asemel sel sügisel pisut tervislikumat versiooni ja kui Sul leidub veel kuskil rabarberit olema, siis võid õunad ka rabarberiga asendada.
Kooki on äärmiselt lihtne valmistada. Selles on palju maitset ning on tervislik. Mustsõstardes on C-vitamiin, kõrvitsaseemnetest saab tsinki, pähklitest E-vitamiini ja süsivesikuid on tunduvalt vähem kui traditsioonilises koogis.
Koostis
- 200 g lemmikõunu
- 30 g mustsõstraid
- 30 g vaarikaid
- 30 g vahtrasiirupit või mett
- maitse järgi jahvatatud ingverit ja kaneeli, ingveri kogus on umbes pool kaneeli kogusest
Kate
- 40 g mandleid
- 40 g India pähkleid
- 40 g kõrvitsaseemneid
- 40 g täisterakaerahelbeid
- 20 g vahtrasiirupit
- 30 g rafineeritud kookosrasva
Valmistamisjuhend
- Tükelda õunad umbes 0,5 cm paksusteks tükkideks ja kuumuta potis vähese veega 5-7 minutit.
- Lisa mustsõstrad, vaarikad, vahtrasiirup ja maitseained, sega kõik hoolikalt läbi ning pane küpsetusvormi.
- Pane kõik komponendid köögikombaini ja sega 5-10 sekundit. Laota segu ühtlaselt õunamassile, ära väga tugevalt peale suru.
- Küpseta ahjus 200 kraadi juures 9-12 minutit või seni, kuni pealt kuldpruun.
Hea on seda kooki süüa nii, et see on eelnevalt vähemalt 3 tundi külmkapis seisnud. Head isu!
Loe lisaks Erik Orgu blogist.