1. Heledad pandasilmad.

Ebaloomulikud valged rõngad silmade ümber tekivad, kui tumedaid silmaaluseid üritatakse üleni katta üliheleda peitepulga tooniga. Mõistlikum on valida nahatoonile võimalikult lähedane peitekreem, mis hästi imendub. Ka helestav peitepulk peaks sulanduma naha tooniga, kuna jumet kirgastav peitepliiats põhineb valgust peegeldavatel pigmentidel, mitte võimalikult heledal toonil.

2. Paks krohvikiht.

Silmade alla kogunev meigikiht on põhjustatud vähese pigmendiga jumestustootest, mida sai ülearu nahale kantud. Vali silmade alla võimalikult pigmendirikas peite- või jumestuskreem, mispuhul piisab õhukesest kihist ja see katab piisavalt. Puuder olgu pigem peeneteraline ja suure läbikumavusega tolmpuuder, kui kivipuuder, kuna viimasega kipub viimistlus rohkem krohvikihti meenutama.

3. Meigikreem – enne või pärast?

Võib mõlemat pidi! Kui tunned end ilma jumestuskreemita otsekui alati ning kannad seda alati üle näo, peida silmaalused alles pärast meigikreemi nahale kandmist. Kui sa igapäevaselt jumestuskreemi ei kasuta või kannad seda vaid näo teatud osadele, kata silmaalused kõigepealt. Sel moel võid meigikreemi vaid hädatarvilikesse kohtadesse kanda, või sellest sootuks loobuda.

4. Esiletükkivad kortsukesed.

Teinekord võib silmaümbruse meikimine vanemaks muuta – mida rammusam meigikiht, seda enam kortsukesed välja joonistuvad. Pigmendirohked jumestuskreemid, õhukesed kihid ja meigi aluskreemid on abiks, et meik kortsukestesse-joonekestesse ei koguneks. Ära unusta ka nahka niisutada – ööseks vali tõhusam kreem ning päevaks kergem, päikesekaitsefaktoriga varustatud kreem; nii hoiad siidipaberilaadsed kuivuskortsud näolt eemal!