Maian Kärmas: Õppida seda tabamatut kunsti, kuidas hoida ja armastada iseennast. Siis peaks vast saama teistele ka seda jagada. Ei saa just ütelda, et ses suhtes musterõpilane oleksin.

Epp Maria Kokamägi: Armastust tuleb hoida nagu soojust ja tuld koldes, et ta elu tõmbetuules ei kustuks.

Katrin Maimik: Armastust saab hoida, kui teineteisege arvestatakse. Kui üks pool hakkab domineerima ja oma arvamustega teisest üle sõitma, saab ka armastus varem või hiljem otsa. Empaatial on suur roll armastuse säilimise juures.

Kerttu Rakke: Ikka armastades. Aga oma ego ei tohi maha tampida. Mees on kütt, ta ei tohi 100% tunda, et kõik on käes ja paigas.

Jelena Skulskaja: See on võimatu! Armastus on vaba! Naised, kes hoiavad meest enda küljes laste või südametunnistusega šantažeerides, ei saa hoida armastust, vaid ainult seda isikut enda juures. See on kõige õudsem situatsioon – elada inimesega, keda sa ei armasta või kes ei armasta sind. Olen alati lahkumise poolt.

Ei ole reegleid, mille järgi armastus käitub. Ei ole nii, et kui keedad mehele suppi, teed kotlette, pesed ja triigid, siis ta kellessegi teise ei armu. Või ka vastupidi – kui sa ei tee midagi ja ainult virised, ei tähenda see veel, et ta ei hakka sind armastama.

Hedvig Hanson: See on midagi, mida võiksid meile õpetada meie vanemad, aga tihti jääb see õpetamata, sest nad ise pole osanud hoida. Ja nii ei oska me ka tihtipeale. On vaja teadlikkust, kui saabub argipäev. Siis alles selgub kuipalju me tegelikult teist inimest armastame või tahame, püüame. Kõik on muutumises – me ise, meie partner, meie (pere)elu. Peame kohanema muutustega. Peame olema leplikud. Ja muidugi, peame oskama olla tähelepanelikud teineteise suhtes. Tahtmine on suutmine, usun ma. Kui me enam ei taha, siis me ka ei oska, ei suuda. Samas kui me ei oska, suudab tahtmine panna ka õppima. Armastuse hoidmine on töö, aga seda tööd ei peaks tegema hambad ristis, vaid ikka armastavalt. Kannatlikult.

Eve Andre: Kui oled leidnud, siis hoia hoolikalt. See tähendab väärtustage teineteist, tee igapäevaselt neid samu pisiasju, mis teist inimest rõõmsaks ja õnnelikuks teeb.