12 tk
Mõnusad suupisted hiliseks hommikusöögiks või miks mitte ka suvisele piknikule kaasavõtmiseks. Neid muffineid saad valmistada eri juustudega ja alati on maitsetulemus uus! Vali näiteks kitsejuust, feta, parmesan või Västerbottensosti juust.
500 g suvikõrvitsat
1 suur sibul
1 sl extra virgin oliiviõli praadimiseks
2 dl meelepärast (riivitud) juustu
8 muna
4 sl vahukoort või kookoskoort
4 sl magusteravat tšillikastet
soola ja musta pipart
6 kirsstomatit
peotäis hakitud värsket tilli või peterselli
Riivi pestud suvikõrvits jämeda riiviga. Haki sibul ja kuumuta õlis nõrgal kuumusel mõni minut, lisa kuivaks pigistatud riivitud suvikõrvits ja kuumuta segades veel mõni minut. Maitsesta soola ja pipraga. Jaga sibula-suvikõrvitsasegu pabervormidega vooderdatud või silikoonist muffinivormidesse, puista peale riivitud juustu (kitsejuustu või fetat murenda). Vispelda munad kergelt koorega lahti, maitsesta tšillikastme, hakitud ürtide, soola ja pipraga.
Kalla vormidesse ja torka peale poolik kirsstomat. Puista peale mõned juustuhelbed ja küpseta 200 kraadi juures 15–20 minutit, olenevalt muffinivormide suurusest. Ära üle küpseta, võta ahjust kohe, kui muna on pealt hüübinud. Lase 5 minutit vormis jahtuda, kummuta välja ja lase restil väheke jahtuda.

Teisi põnevaid retsepte munaga leiad aprillikuu Eesti Naisest.