Neljale
Grilli krevette koorituna või koorimata – viimasel juhul jääb koorimise rõõm sööjatele. Koorimata krevettide marinaadi võiks lisada ka hakitud värsket tšillit, kuna koorikust on marinaadil raske läbi imbuda. Kooritud krevette marineerides võiks selle ära jätta ning piisab vaid tunnisest marineerimisajast.
500 g koorimata või kooritud hiidkrevette
3 hakitud küüslauguküünt
1 dl magusteravat tšillikastet
(soovi korral hakitud 0,5–1 tšillipipart)
2 sl hakitud peterselli või koriandrit
soola
0,5 dl oliiviõli
2 laimi mahl

Mangosalsa:
2 sl oliiviõli
1 hakitud sibul
1 sl riivitud ingverit
2 purustatud küüslauguküünt
2 kooritud ja kuubikuteks lõigatud küpset mangot
1 dl apelsinist pressitud mahla
1 sl suhkrut
1 tl soola
0,5 hakitud punast tšillit
peotäis värsket koriandrit
Sega kausis krevettide marinaad ja lase külmas maitsestuda 1 tund (kooritud krevetid) kuni üle öö (koorimata krevetid).
Salsa jaoks kuumuta õli pannil, lisa sibul, ingver ja küüslauk, kuumuta, kuni sibul on pehmenenud. Lisa mangokuubikud ja apelsinimahl, sega hästi ja pane juurde ka ülejäänud ained. Kuumuta nõrgal kuumusel veel mõni minut, võta tulelt ja lase jahtuda. Lisa hulka hakitud koriander.
Torka krevetid varda otsa ja grilli tasasel tulel koorimata krevette u 10 minutit, koorituid vaid mõni minut mõlemalt poolt. Paku mangosalsaga.

Teisi põnevaid retsepte grillimiseks leiad juunikuu Eesti Naisest.