Mis on see, mida pead teiste inimeste puhul ligitõmbavaks? Ja mitte ilmtingimata romantilises mõttes – on palju omadusi, mille tõttu tahetakse olla kellegi sõber, kedagi tööle palgata, olla kellegi moodi ja ka romantilises plaanis läheneda. Need omadused teevad sind ainukordseks ja huvitavaks.

Inimestele võib sümpatiseerida sinu vestlusoskus, huvialad, südamlikkus. Siiski – heatahtlikkus ei tähenda oma arvamuse puudumist. Kui oled üks neist, kes arvab, et suhe töötab ainult kui vooluga kaasa lähed ja teedki seda, siis ootab sind ees kibe lahkuminek ning maailma igavaima inimese staatus.

Kujuta ette, et keegi küsib, mida sa lõunaks soovid. Sa kehitad õlgu ja vastad, et sedasama, mida küsijagi eelistab, sulle sobib kõik. Kui selline olukord on harv, pole see kõneväärt, kuid kui see on tavapärane norm sinu elus, on see kahtlemata igava inimese tunnus.

Suhtes on kasulik aeg-ajalt eriarvamusele jääda. On isegi vastuvõetav vahel tülitseda ning leppida, et jäädakse eriarvamusele. Nõustudes kõigega võtad sa suhtest kogu lõbu, olgu see siis sõprus või armastus, ja teeb sinust igava tegelase.

Kuidas üldse on võimalik kõigega nõustuda? Õige vastus on: see polegi võimalik. Lootes olla meeldiv või vältida vaidlust, paned sa kõrvale oma soovid ja unistused. Kuid kõigega nõus olemine ei vii kuhugi. Inimene või seltskond, kelle heaks sa seda teed võivad hakata sind põlastama, kuna sul pole julgust või ettevõtlikkust teha iseseisvaid otsuseid. Võid leida end peagi tõrjutuna.

Teiseks, kui oled tahtlikult alati kõigega nõus, koormab see lõpuks nii sind ennast kui suhet ning see suhe, mida oled püüdnud oma meeldiv-olemisega tugevdada, läheb lõpuks hapuks.

Lahendus sellele probleemile on ohjad enda kätte haarata. Kui keegi küsib sinu arvamust, võid selle viisakalt esitada. Kui sul tekib soov öelda ei, tee seda kindlasti. Ole ikka meeldiv, aga mitte tahtevaba!