Investeerimise ABC – Kristi Saare

 17. novembril kella 19–21 toimub Eesti Rahvusraamatukogu konverentsikeskuse väikeses  saalis investeerimiskursus algajatele.

 Kursus on mõeldud naistele, kes soovivad saavutada finantsvabadust. Loengu peab Kristi Saare, kes on õpetajaameti kõrvalt omandanud investeerimismaailma saladused, loonud Naisinvestorite Klubi ning viib läbi inspireerivaid ja praktilisi investeerimiskoolitusi.

 Kursuse hind 30 eurot

Piiratud kogus pileteid müügil Piletilevis 

Teemad:

-  Kuidas saada oma rahaasjad korda – eelarve, säästmine, meelerahufond, algkapitali leidmine.

-  Millised on investeerimisvõimalused – aktsiad, kinnisvara, ühisrahastus, väärismetallid jm.

-  Mida investeerimisel silmas pidada – hajutamine, riskid, eesmärgid.

Kristi Saare lugu:

Hetk, mil otsustasin ennast kätte võtta, tuli siis, kui läksin täiskohaga tööle. Asusin aastal 2011 ametisse ühes täiesti tavalises üldhariduskoolis – täiesti tavalise õpetajapalgaga, mis siis oli 640 eurot bruto. Esimese palgatšeki peale tegin põhimõttelise otsuse, et nii küll elada ei saa – tahan nautida võimalusi ja vabadust hoolimata sellest, et minu ametikoht pole parasjagu ühiskonnas kõige rohkem väärtustatud. 


Alustasin samamoodi nagu mitmed – põhimõtteliselt nullist. Kogusin kõigepealt kokku meelerahufondi raha, elasime mehega tööd tehes veidi tudengielu, et panna kõrvale raha kinnisvara soetamiseks, lugesin absoluutselt igasugust investeerimiskirjandust ja -blogisid, mis ette jäid, ning 2012. aastal investeerisin oma esimesed 10 eurot ühisrahastusse. Oli päris hirmus, sest sel ajal polnud alustavatele väikeinvestoritele suunatud infot eriti palju.

Sealt hakkaski pall veerema: käisin koolitustel ja kohtusin põnevate inimestega, proovisin kätt erinevate investeerimisvõimalustega ning õppisin nii teiste kui ka enda vigadest. Praeguseks on mu investeerimisportfell jaotunud ühisrahastuse, aktsiate ja kinnisvara vahel ning sisimas seatud eesmärk, et vähemalt 40. eluaastaks võiks kohustuslikust palgatööst loobuda, ideaalis juba varem.

Nüüdseks olengi sukeldunud investeerimismaailma. Tegelen mitmesuguste projektidega, et arendada eestlaste finantstarkust, ning üritan oma kogemuste kaudu inspireerida ka teisi oma rahaasju kontrolli alla võtma. Koolitan investoreid, esinen koolitustel ning aitan inimestel finantsmaailmas esimesi samme astuda.