Mida sa sellega silmas pead? Lause, mida tavaliselt kasutatakse vaidluses või tülis. Siiski, kui küsida seda sõbralikult, on see hea võimalus vähendada teineteise valestimõistmist ning koguni tülisid endid. On inimlik eeldada kaaslasest iseloomuomadusi, mis tegelikult puuduvad. Sel moel vastastikku eeldades puhkeb peagi kaos. Kumbki mõtleb oma peas välja teievahelise diskussiooni, eeldades, mida partner mõtleks või vastaks. Selle asemel, et oma peas välja mõelda, millised seisukohad kaaslasel on, küsi tema käest otse. Isegi kui vastus ei meeldi, on hea, kui saad sellest teada võimalikult vara.

Ära eelda, et kirg ja liblikad kõhus jäävad kestma

Romatilise suhte algul sunnivad vallanduvad hormoonid olema kaaslase vastu hellem ja hoolivam, kui tavaliselt. Hormoonide möll aga vaibub ning siis võib tunduda, et kaaslane on muutunud. Ongi. Ta on muutunud tagasi selleks, kes ta oli enne kui hormoonid temast võitu said. See on normaalne, ole selleks valmis.

Ära püüa maha salata asju, mis sind ärritavad

Paljud inimesed ei suuda oma kaaslasele selgelt öelda, mida nad temalt tegelikult ootavad. Kuid tasub katsetamist. Küsi, mida tema suhtelt ootab. Ta võib asuda kaitsesse, teha sel teemal nalja, juhtida tähelepanu hoopis mujale või katsetada mõnd muud meetodit sellest mitte rääkida. Sel juhul uuri, mis teda häirib ning enamasti saabub ka vastus: on lihtsam öelda, mida sa ei taha kui teha juttu oma ootustest. Kui oled esitanud omapoolse küsimuse, on üsna loomulik, et sama küsimus esitatakse sulle ka vastu. Nii saad välja tuua aspektid, mida sinu puhul vältida tasuks. Kui nendega ei arvestata, on juba sinu otsustada, mida edasi teha.

Tea, mida sa elult ootad

Linn või maakoht, üks laps või jalgpallimeeskond, tööalane karjäär või isiklik areng – neid valikuid on palju. Need kõik on tõsised teemad, mis ei pruugi esile tõusta enne, kui valik on vaja teha. Valikud võivad olla ka palju väiksemad, argipäevasemad: kas käia duši alla hommikul või õhtul, võtta koer või kass, süüa teleka taga või mitte. Ka detailid võivad olla määravad. Igas suhtes on oma praod, kuid vahel võivad väikesed probleemid praod laiaks lükata. Ole uudishimulik – need on asjad, mis peaksite omavahel selgeks rääkima võimalikult vara.

Ole valmis läbima suhte erinevaid faase

Suurem osa meist pole eriti osavad suhtlejad. Igal paaril on keerulisi aegu – see käib suhte juurde. Selleks tasub valmis olla, end ette valmistada – iga tüli ei tohiks olla maailma lõpp.

Enne küsi ja siis tee, mitte vastupidi

Kindlasti tuleb ette kordi, kui pead otsustama teie mõlema eest, kuid need peaksid olema pigem erandid. Otsuste tegemine kaaslaselt küsimata võib kiiresti rikkuda muidu ilusa suhte. Tehes nii, saadad sõnumi, kui palju väärtustad oma kaaslase arvamust ning kes on juhtival positsioonil selles suhtes, kelle huvid pannakse suhtes esikohale. See on sõnum usalduses ning sellest, mida armastav suhe sinu jaoks tähendab, kuid päris kindlasti pole seda sinu kaaslase jaoks.

Allikas: Askmen.com