Või on riietus liigagi hoolikalt läbi mõeldud, aga mis välja kukub... Või pole pisut vale look üldse probleem? Kas riietuse pärast tasub kuhugi minemata jätta? Kui palju tunde kulub riidekapi ees?

PLANEERI, PUHASTA, SORTEERI!
Ka kunstnik ei saa maalima hakata ilma puhta lõuendita, enesest pildi loomise kohta kehtib sama. Enne kui alustada oma stiili loomist uute rõivaste ostmisega, võta ette praeguste stiilinõustajate otse vastupidine soovitus – alusta olemasoleva garderoobi puhtaksrookimisega. Usu, see pakub suuremat rahuldust kui ostmiseks kulutatud päev. Jõulueelse suurpuhastuse aeg ongi käes, kilekotid valmis panna ja läks!

1) Kõigepealt vaata üle garderoobi riiulid ja sahtlid – on neid vähe või liiga tihedalt? Miks ei leia riideid üles, mis on valesti?
2) Tühjenda kogu garderoob. Kasuta rõivaste riputamiseks stanget, laota kokkuvolditud riided laudadele ja voodile.
3) Puhasta garderoob tolmuimejaga, pese nurgatagused ja kuivata hoolikalt. Kata vajadusel riiulid paberiga, lõbusate tapeedijääkidega näiteks.
4) Sorteeri ja liigita rõivad viide suurde kuhja.

NR 1 – hoian alles
Ära nüüd end liigselt hellita, vaid ole range otsustaja. Kas värv, stiil ja suurus sobivad? Kas varrukad ja püksisääred on õige pikkusega, kas hõlmad ulatuvad kokku? Ära hoia sobimatut üksnes seepärast, et see maksis palju. Siia kuhja satuvad riided, mida sageli kannad. See ei kehti 100% pesusahtli kohta, siin olgu "värske kaup". Kuhi nr 1on sinu aktiivne garderoob, see peab valmistama rõõmu, mitte heidutama. Andma teadmise, et need riided teevad sind ilusaks. Siinsete rõivaste hulgas on ka maani kleit, mida harva vaja läheb, ja linlase metsas-suvilas käimise riided. Oleks hea, kui neile leiduks kõrvaline hoidmiskoht.

Loe edasi detsembri Eesti Naisest, lisaks naiste lood sellest, kuidas neil pole midagi selga panna.

Jaga
Kommentaarid