Teadlased leidsid, et huumor kutsub naise aju naudinguga seotud piirkondades esile tugevama reaktsiooni kui meestel. See avastus on kooskõlas ideega, et naised on arenenud nalja hindama ja mehed seda tegema.

Vastavalt sellele on mehe suutlikkus naist naerma ajada oluline faktor, mis näitab tema geneetilist sobivust nii partneri kui ka potentsiaalse isana.

Stanfordi ülikooli meditsiiniinstituudi viimases teadustöös uuriti 22 poisi ja tüdruku (vanuses 6–13) aju tööd ajal, kui neile näidati naljakaid videoid ja võrdlusena lihtsalt positiivseid või neutraalseid klippe. Naljakate videote ajal näitas tüdrukute aju keskosa ja mandeltuuma osa märksa suuremat aktiivsust kui poistel. See omakorda viitab, et tüdrukute lust ja positiivsed tunded olid tunduvalt tugevamad.

Ajakirjas Social Neuroscience kommenteerisid teadlased: "Meie uuring sedastas esmakordselt, et erinevused huumori hindamisel on välja kujunenud juba varases lapsepõlves." Nad lisavad, et naistele on partneri huumorimeel just sellepärast oluline, et nende ajus reageerivad naudingupiirkonnad sellele märksa tugevamalt kui meestel.

Allikas: Telegraph