1.  Keemiline klapp

Reeglina on võimalik suhtes seksuaalne kirg üles leida, kui su partneri näol pole tegemist inimesega, kellega sul pole keemilist sobivust. Kui sulle pole meeldinud partneri lõhn ega maitse juba algusest peale, ehkki muidu on tegemist imetoreda inimesega, siis  kahjuks pole midagi teha. Seda muuta ei saa.

2.  Partneri atraktiivsus

Minge koos välja, jälgi, kuidas hindavad sinu partneri atraktiivsust teised naised. Luba sel end üles kütta. Tee temast alasti fotosid. Ka see tegevus erutab. Võtke puhkus ja sõitke kuhugi ainult kahekesi, et seksida. Juba ainuüksi see teadmine valmistab sind erootiliselt ette, lisaks aitab kaasa keskkonnavahetus.

3.  Liiga ettearvatav seks

Tõenäoliselt on teievaheline seks muutunud rutiiniks. Tead täpselt, mida su partner teeb ning millises asendis oled ise. Lõhkuge see rutiin, katsetage midagi hoopis uut ja teistsugust. Uuri kirjandust ja filme. Näe natuke vaeva. Ja anna teile aega. Võib-olla tunduvad muutused esialgu harjumatud ja ebamugavad, kuid nauding saabub peagi.

4.  Üks teist pole piisavalt erutunud.

Unusta tekialune ning öösärk. Erguta enda ja oma meeli. Erootilised riideesemed, valgus, lõhnad, materjalide siidisus, pehmus, sukad. Lõhnastatud vann, mänguasjad. Tuleta meelde, mis on sind erutanud kunagi varem. Vahel piisab ainult sellest, kui lipsad sisse kauplusse ja ostad omale mingi vallatu mänguasja või pesu, et olla erutunud.

5.  Rääkige üksteisele, mis teid erutab

Jagage, mis teid on kunagi varem üles kütnud, samuti oma erootilistest unedest või fantaasiatest. Pane tähele, kuidas partneri erutus sinu vereringe kiiremini tööle paneb.

6.  Lähedus

Seksuaalse kire puudumine võib tähendada hoopis seda, et te pole partneriga emotsionaalselt seotud või lähedased. Võib-olla sa tunned hoopis et sinust ei hoolita piisavalt. Või ei pea sa ise oma partnerist küllalt lugu? Sel juhul tuleks alustada probleemide lahendamist hoopis mujalt.

Kokkuvõte: seksuaalne rutiin on paljuski harjumusest ja mugavusest tekkinud. Selleks, et toimivas suhtes säilitada terve ja toimiv seksuaalelu, tuleb tegutseda, mitte jääda ootama, et kusagil midagi iseenesest muutuks või tekiks.  Terve ja regulaarne seksuaalelu on ka suhte püsima jäämiseks oluline komponent. Uuri kirjandust, veebilehti, filme ja kauplusi, sukeldu oma meeltesse ja otsi välja see, mis sind erutab. Ka juhuslikult tabatud erutav hetk, olgu see unenägu, tänavalt tabatud parfüümihõng, ootamatu kogemata saadud puudutus rakenda enda ja oma partneri vahelise seksuaalsuhte kasuks. Katseta ja mängi!