“Ma tunnen, et valmis sai minu viimane tordiraamat. Siiralt!” Kui Lia asus õppima Annely Sootsi tervisekooli, tabas “tervisekiiks” teda väga tugevalt ning ta tundis, et kui ta praegu seda tordiraamatut ära ei tee, jääb see üldse tegemata. Nii koondaski ta mai alguses ilmuvasse raamatusse “Lia tordid kaunil Kärdik Keraamikal” oma läbi aegade kõige lemmikumad tordiretseptid.

Kui raamatuid luua on puhas rõõm, siis raamatuesitlused ja ka muud avalikud esinemised on Liale tõeline väljakutse. “Ma väga kardan avalikke esinemisi. Pabistan alati meeletult,” tunnistab ta. Ka enne seda, kui Lia läheb “Terevisiooni” süüa tegema, ootab teda ees poolunetu öö.

See aga ei tähenda, et Lia oleks kokaraamatutele selja pööranud. Juba sügisel näeb ilmavalgust kokaraamat pähklitest ja seemnetest ning talvel on oodata raamatut Lia uutest lemmikutest, kaunviljadest. “Imestan, kuidas otsus minna õppima on suutnud mu elus nii palju muuta. Aga ma tõesti tugevalt tunnen, et ei saa enam vanaviisi. Tahan edaspidi teha selliseid raamatuid, mis aitavad inimestel tervislikumaid valikuid teha.”

Tervislikud valikud saadavad ka argielu. Eelmisel nädalavahetusel, kui ees seisis soolaleivapeole minek, teatas Lia, et soovib magustoidu tegemise enda peale võtta. Võttis kaasa tervislikud toorained ja suristas kohapeal kõigile kokku avokaado-banaani-kirsijäätise. Ka Tallinna vanim kohvik Maiasmokk kutsus Lia oma torte-kooke värskendama – uuendatud hõrgutisi, nüüd kõik vaid naturaalsest toorainest, saab igaüks maitsta juba mais! See võimalus pani Lia südame ärevusest kiiremini lööma.

Pikem intervjuu Lia Virkusega maikuu Eesti Naises.

Jaga
Kommentaarid