Isegi kui sa väga soovid mõnd kingitust, siis ometigi pole hea toon sellest otsesõnu teada anda. Kuidas aga kinkija peaks siis teadma, milline oleks kõige parem kingitus? Vihjet tehes pea meeles, et sinu ülesanne on aidata nõutut kinkijat, mitte olla saama peal väljas ja anda sisse tellimust. Seetõttu tuleb olla delikaatne. Pane end kinkija olukorda ning küsi, kui kalli või ajakuluka kingituse tegemist saab ta omale üleüldse lubada. Hea vihje on nagu hea nali, milles tõde saab välja öeldud ning kuulaja otsustada jääb, kas reageerida sellele või jätta tähelepanuta.

2.  Veendu, et sind kuulatakse

Parim vihje andmise viis on peita see vestlusesse. Esita mõni suunav küsimus või räägi väike jutuke, mis sisaldab sinu soovi.

3.  Hüpoteetiline vihje

Hea vihje: kui ma peaksin hakkama kööki sisustama, siis esimese asjana ostaksin pizzalõikuri.

Veel parem vihje:

-  Kui ma peaksin hakkama kööki sisustama, siis ma tean, mis oleks esimene asi, mille ostaksin.

-  Noh, mille siis?

-  Pizzalõikuri. Noaga lõigates on alati igavene häda, et juust ja täidis tulevad pizza pealt maha.

4.  Ajalooline vihje

Hea vihje: mu sõber kinkis sellest poest mulle ükskord superlaheda raamatu fotokunstist. Mulle meeldivad küll kõik asjad, mis selles poes müüakse.

Veel parem vihje:

-  Mu sõber kinkis  sellest poest mulle ükskord ülilaheda asja.

-  Mis asja siis?

-  Ühe superlaheda fotoraamatu. Aga mulle meeldivad küll kõik asjad, mis selles poes müüakse. Eriti vinged on need valitud kunstiraamatud seal tagumisel riiulil.

5.  Ajastus

Ajastus on väga oluline. Mõned inimesed hakkavad jõuludeks valmistuma juba suvel. Või kui tahad kingiks vanaema kootud kampsunit, siis võid kindel olla, et nädalaga ta seda valmis ei koo. Vastutustundlikule kingitegijale võiks vihje esitada vähemalt 2 nädalat enne jõule.

6.  Kingivihje pärast kingi saamist

See on väga komplitseeritud ja delikaatne tegevus ning seda võid teha ainult olles kindel, et kuidagi kinkijat ei riiva. Näiteks öeldes: milline suurepärane kingitus minu tassikollektsiooni lõpetuseks. Nüüd ma ei pea tõesti enam kunagi ühtki tassi omale juurde muretsema.