Hea hääl ja hea keha

Kuna abikaasa Madis on kõva spordimees, on koos trennis käimisest saanud pere koosolemise aeg, kus ka laps võib vabalt ringi joosta. Väike spordiklubi JustFit Rotermanni keskuse lähedal on selleks just sobiv. Personaalne juhendamine ja võimalus ainult oma pere keskel treenida õigustab tavalisest pisut suuremaid kulutusi. Suvel on rohkem vabas õhus jooksmist ja jalgrattasõitu.

Kuigi paljud võimsaid aariaid laulvad ooperisolistid on kehalt korpulentsemad, on Helen oma 161 cm pikkuse juures säilitanud kaalu paar kilo üle viiekümne.

Lava nõuab head füüsilist vormi nii kerge kui ka raske kaaluga. Kui sellega ei tegele, jääksid ära rollid, kus tuleb laulmisega samal ajal tantsida-hüpata ja muid füüsiliselt keerulisi asju teha.”

Primadonna pliidi ääres

Kas ka toitumisel peab kindlat kava jälgima?

“Taimetoitlased me pole. Kodus süüa tehes pean arvestama, et meie peres kasvav teismeline noormees ka söönuks saaks. Ostan värskeid saadusi ja otsin tervislikke retsepte. Caesari salatit tellitakse minult tihti ja pardipraad kukub ka hästi välja.”

 Ta on püüdnud sättida nii, et kodused toimetused üle pea ei kasvaks. “Kui tuled lavalt, tahaks lihtsalt rahulikult olla ja lõõgastuda,” naeratab Helen. Selleks on ka abilisi, väga hea lapsehoidja Kristina, kes on hoidnud Elisabethi juba päris pisikesest peast. “Läksin taas ametisse, kui laps oli kolmenädalane, rahvusringhäälingus salvestati “Fausti” etendust. Emotsionaalselt pole eriti lihtne beebi kõrvalt lavale astuda.“

Heleni töö ei võimalda õhtusi ümarlaua äärde kogunemisi nagu tema lapsepõlvekodus. Nüüd on need pärastlõunased, soe toit valmib Stefani koolist tulekuks. Vahel tuleb abikaasagi selleks ajaks, aga enamasti jääb ühiste lõunate nautimine nädalavahetustesse.  “Väärtustan seda,” lausub Helen. „Meil on toidupalve ja toidulaul, mida noorim lapski juba oskab.“

Loe kindlasti ka pikemat lugu Helen Lokutast  augustikuu Eesti Naisest.