ANGEELIKA MENÜÜ
Hommikusöök k 8.00
Klaas vett koos poolest värskest sidrunist pressitud mahlaga
Lonks Zinzino oomega-3-õli
1 apelsin
200 g maitsestamata jogurtit koos isetehtud röstitud meemüsli ja 5 kuivatatud ploomiga
Tassike musta teed meega

Angeelika: "Klaas toasooja vett sidrunimahlaga on minu igahommikune rituaal.
Oma retsepti järgi valmistatud müsli maitsestamata jogurtiga on mu lemmikhommikusööke, mis annab pikaks ajaks täiskõhutunde. Ploomid aga mõjuvad hästi seedimisele."

Trenn
Kerge sörkjooks pargis 45 minutit

Lõuna k 12.30
Kanasupp Katharinenthali kohvikus, rukkileib võiga
Pool šokolaaditartletti
Cappuccino

Angeelika: "Tavaliselt lõunatan koos oma mehega ühes oma kohvikutest. Vahel valin supi, vahel pearoa."

Vahepala k 16.00
Puuviljad: pomel, kiivi ja peotäis röstitud pähkleid

Trenn
Jooga k 17.30

Õhtusöök k 19.00
Isetehtud läätsesalat ahjus röstitud peedi, tomatite ja avokaadoga
Roheline Jaapani tee
Angeelika: "Jumaldan köögivilju ja läätsesid, mis hoiavad kõhu pikalt täis. Kasutan läätsesid sageli nii suppides kui ka salatites."

Angeelika trennist
"Liigun korrapäraselt. Iga päev püüan pargis kiire kõnni või sörgi teha. Ootan kannatamatult häid ilmu, et jälle rulluisu- ja rattarajale saada. Koos mehega käime maanteeratast sõitmas, distantsid jäävad 35–55 kilomeetri vahele. Minu iganädalasse režiimi kuulub ka kaks joogatrenni."
Kuidas on magusaga? "Maiustustest ma loobuda ei suuda. Mõõdukas koguses luban endale ikka iga päev midagi head. Pigem väldin hilisõhtust söömist ja näksimist."

Vitaalsus ja jõud toidus
Angeelika toiduvalikuid kommenteerib toitumisnõustaja-psühholoog Kristel Uibo (www.parimtervis.ee).

Hommikusöök
Klaas toasooja vett sidrunimahlaga on suurepärane viis päeva alustada. Müsli on hea valik, sest selles leidub rohkesti kiudaineid, mis täidavad hästi kõhtu ega tõsta veresuhkrutaset liiga äkki. Hommikusöögis on piisavalt kaltsiumi, magneesiumi, A- ja C-vitamiini, samuti on tasakaalus vajalikud valgud, rasvad, süsivesikud ja kiudained. Oomega-3-õlis on asendamatuid rasvhappeid, mida organism ise ei tooda.
Lõuna
Angeelika lõuna sisaldab vajalikke teraviljavalke, palju aeglaselt imenduvaid süsivesikuid ja piisavalt kiudaineid, mis hoiavad kõhu pikalt täis. Veidi magusat pole paha – tartlett aitab tõsta serotoniini, meie aju õnnekemikaali taset.
Vahepala
Puuvilju ja pähkleid pean kõige tervislikumaks vahepalaks üldse ning need seeduvad koos hästi. Pähklid sisaldavad küllastumata rasvhappeid ja aitavad kaasa rasvade ainevahetusele.
Õhtusöök
Õhtusöök pärast joogat on toitainete sisalduse poolest ideaalne. Selles on piisavas koguses valke, vitamiine ja mineraalaineid (foolhapet, tsinki) ning rasvu.
Menüü üldine hinnang:
Angeelika menüü on tervislik ja tasakaalus, see annab vitaalsust ja jõudu. Tal on oskused ja julgus toiduga eksperimenteerida. Menüüs on värvirikkad puu- ja köögiviljad, mis annavad vajalikke vitamiine ja mineraalaineid ning on tugeva antioksüdatiivse toimega. Kevadel soovitan toidulauale lisada elusat toitu –
idandatud seemneid, värsked maitsetaimi ning taimede võrseid ja toormahlu.

Vaata ka teisi tervise ja liikumisega seotud artikleid www.liigume.ee lehelt!