Need paarid, kes järgisid majapidamistöödel traditsioonilisi soorolle – naised tegid süüa, puhastasid kodu ja käisid poes; mehed tegid õuetöid, tasusid arveid ja tegelesid autoga –, seksisid uuringu põhjal sagedamini.

Varasemad uuringud on näidanud, et mehed saavad rohkem seksi, kui nad teevad rohkem kodutöid, kuid need uuringud ei eristanud kodutöid liikide kaupa. Uuest uuringust selgub, et seksi sagedus on seotud ka sellega, millist tüüpi kodutöid partner teeb.

Uuringus osalenud meeste ja naiste keskmine vanus oli 45 eluaastat ja nad seksisid enda sõnul keskmiselt viis korda kuus. Sellised paarid, kus naine tegi kõiki naistetöid ise, seksisid kuus 1,6 korda rohkem kui paarid, kus kõik naistetööd tegi mees. Uuring näitas ka, et naised aitavad mehi meestetöödel rohkem kui mehed naisi naistetöödel.

Mehed ei peaks nüüd järeldama, et söögitegemine, koristamine ja poes käimine tulekski jätta naiste õlule – keeldudes oma naist majapidamistöödes aitamast, võib abielu konfliktsemaks muutuda ja naiste rahulolu suhtega hoopis väheneda.

Allikas: Health 24