Põhjus nii hiliseks kavaga alustamiseks oli tegelikult lapse tundlikus absoluutselt kõigele, mida ma imetamise ajal sõin. Värsket rohelist kraami oli sel ajal väga raske tarbida ja seega loobusin lühikeseks ajaks kava jälgimisest.

Kuna raseduskilodest jäi 6 kg jonnakalt pidama, siis ootasin imetamise lõpuni, et tervisliku toitumisega kaalualandamist uuesti katsetama hakata. Alustasin 13. septembril kaaluga 75,2 ja 13. detsembril saavutasin kaalu 64,3 kg! Ehk siis 3 kuuga sain maha pea 11 kilo. Tundsin end kergemalt, jõudsin liigutada end ja lapsega aktiivsemalt mängida.Tänaseks on kaalu veelgi langenud, kokku juba -12,2 kg.

Mainin ära, et esimese 2 kuu jooksul käisin 2 korda nädalas Zumba tantsutrennis, kuid see oli ka kogu mu treening. Siis lõppes see trenn ära ja edasi on kaalulangetus toimunud ainult toitumise abil.

Ma ei väida, et olen nüüd kaalulangetuse järel õnnelikum, kuna kaalulangetus ei saa sind otseselt õnnelikumaks teha. Küll aga saab kaalu vähenemine tekitada sulle juurde enesekindlust, mis aga omakorda võib küll sind pikemas perspektiivis õnnelikumaks muuta. Minu puhul oli kohe kindlasti just nii.

Kogu 3 kuulise kaalulangetuse ajal tegin iganädalaselt endast pilte samade riietega, et muutust paremini näha. Suvel tehtud pilt lillelises kleidis, kus kaalusin 76 kg on hea sobiv pilt võrdluseks:

Nüüd aga 12,2 kilo kergemana pean hankima uue kleidi suurus või kaks väiksemana, kuna teine on seljas suur nagu kartulikott.

Soovitan soojalt endast pilte teha ja neid arvutis eraldi kaustas säilitada just motivatsiooni hoidmiseks või siis tõstmiseks. Ise tegin just motivatsiooni kadumisel erinevate riietega pilte, mille olin raseduse ülekilodega võitlemise ajal kapi nurka ära peitnud.

Olen enda üle uhke, et olen ahvatlusele vastu pidanud ja oma isiklikud eesmärgid saavutanud.

Kui esialgu oli põhiline rõhk kaal langetusel, siis nüüd on kaalu hoidmine ja endale tervislikumatele valikutele kindlaks jäämine enam päevakorras.

Kõige parem siiamaani toitumiskava jälgimise juures on olnud toetusgrupist saadav tagasiside teistelt kaalulangetajatelt, retseptidest tulenevate toitude maitsevus ja tunne, et Erikut siiralt huvitab, et kuidas meil meie teekonnal läheb ja mida millestki arvame.

Kõige raskem siiamaani toitumiskava jälgimise juures olid esimesed 2 nädalat, kuna olin nii harjunud igasugust rämpsu töödeldud toidu kujul enda kehasse toppima, siis võttis ikka aega, et harjuksin ümber värskeid tooraineid tarbima.

Erineval ajal kava jälgides on muidugi tulnud ahvatlusi ja igasuguseid isusid, aga olen õnnelik, et Facebooki toetusgrupis oma mure kurtes on abi ja nõuanded üsna kiired tulema.

Pealegi, kui on tulemas külalised, on super hea lisada nad perekonna liikmete alla ja pakkuda neile sel moel aimdust, milline on siis tervisliku kava järgi toitumine ja teha sel moel selgeks, et see POLE MINGISUGUNE LÜHIAJALINE DIEET!

Eriti hea tunne on mul siis, kui suudan motiveerida mõnda ülekaalulist tuttavat oma toitumises paremaid ja tervislikumaid otsuseid tegema.

Just hiljuti lisasin uue perekonnaliikme ja talle tema 1 päeva näidismenüüd näidates sain ta nõusse Erik Orgu toitumiskava jälgima. Küll esialgu vaid 3 kuuks, kuid usun, et ta pikendab rõõmuga oma liitumist. Nüüd 6 nädalat hiljem on rõõmustav kõrvalt vaadata, kuidas on tema kaalulangetus ja tervislike eluviiside jälgimine vägagi edukalt läinud!

Pikendasin enda liitumist kuni 2017 alguseni, kuna soovin hoida end tervislikult toitumas ja retseptid on väga maitsvad. Soovin edu uueks aastaks kõikidele just kava jälgimise alustajatele ja ka vanadele tegijatele!! Päikest!

Kersty 

Külasta Erik Orgu veebiportaali SIIN!