Kes võtab majandusliku vastutuse pühadeaegsete lisaväljaminekute eest ning kes laseb teiste rahakoti peal liugu? Kust läheb tolerantsuse piir, kui pühad veedetakse laste pärast eksiga?
Kärgpere "nurgad" võivad pühade ajal uut lihvi saada. Jõulupühad on eelkõige rõõmu ja rahu pühad ning pole mõtet oma elu sel ajal keeruliseks ajada. Ehk on abiks mõned soovitused, kuidas veeta rõõmus ja rahumeelne pühadeaeg.

1. Suhelge omavahel ja pidage pühadeplaane.
Nii nagu iga hea suhte alus on ühenduses olemine, oma ideedest kõnelemine ja teiste ettepanekute kuulamine, nii tuleb ka jõulupühade kavandamisel kasuks läbirääkimine. Kuulake oma lähedaste ettepanekuid ja valige mõni tore idee välja, mida teoks teha. Omavahel arutades saate teha plaane, milles arvestatakse kärgpere kõigi liikmete soovidega. Eriti oluline on läbi rääkida selles, mis puutub lastesse – sinu, minu, meie ja teie lastesse. Kõik lapsed on lapsed ja loodavad, et jõulud on lahe aeg.
Ehkki sageli on kärgperel pikk suhete kujunemise ajalugu, võtke pühi lihtsalt ja keskenduge rõõmule. Positiivsed emotsioonid on need, mis pühad toredaks teevad. Suhelge omavahel, aga võimatut pole mõtet loota. Kui mõni osapool keeldub suhtlemast, austage tema otsust.

2. Tehke ajakava, et toredaid kohtumisi jaguks mitmeks päevaks.
Jõululaupäeval kell seitse pärast jumalateenistust pole võimalik olla korraga kolmes kohas peolaua taga. Samuti pole tore ühelt peolt teisele tormata.

Loe edasi detsembri Eesti Naisest.

Jaga
Kommentaarid