Kuidas hoida armastust?

See on võimatu! Armastus on vaba! Naised, kes hoiavad meest enda küljes laste või südametunnistusega šantažeerides, ei saa hoida armastust, vaid ainult seda isikut enda juures. See on kõige õudsem situatsioon – elada inimesega, keda sa ei armasta või kes ei armasta sind. Olen alati lahkumise poolt.

Ei ole reegleid, mille järgi armastus käitub. Ei ole nii, et kui keedad mehele suppi, teed kotlette, pesed ja triigid, siis ta kellessegi teise ei armu. Või ka vastupidi – kui sa ei tee midagi ja ainult virised, ei tähenda see veel, et ta ei hakka sind armastama.

Kuidas oled parandanud oma murtud südant?

See käib laua taga, arvutis või paberil. Ma ei ürita tegudega meest tagasi saada. Tean naisi, kes helistavad mehe uuele naisele ja kohtuvad temaga. Ma pole kunagi tahtnud näha seda teist. Tähtis on sinu suhe mehega.
Kirjutades olen õnnelik, et mul on selline võimalus. Need, kes armastavad oma tööd, saavad üldse endaga hästi hakkama.

Mis annab märku, et armastus on otsa saanud?
Miski ei anna märku, lihtsalt saab otsa. Sul on valida, kas tahad sellest teada või mitte. Tavaliselt ju ei taheta ja hakatakse end petma – näed, ta tegi mulle sünnipäevakingi, ostis lennupiletid. Aga kui inimene enam ei armasta, siis südametunnistus sunnibki teda kingitusi tegema, mingeid asju meeles pidama...
Kahju on ka armukadetsejatest, kes seni otsivad märke, kuni lõpuks saavadki need. Seda ei soovita.

Loe kogu Armastuse ankeeti Eesti Naise digiväljaandest: