Uuring leidis ka, et kuigi naised jagavad teistega meestest suurema tõenäosusega pilte endast (48%) ja oma tuttavatest (40%) – samas kui meeste hulgas on need suhtarvud 43% ja 33% - on üks nende suurimaid turvalisusega seotud probleeme, mida nimetas 29% küsitletutest, oma piltide ja videote turvalisus  juhul, kui küberkurjategija peaks saama juurdepääsu nende seadmele. Üks kolmest muretseb, et neid pilte ja muud infot võidakse jagada ebasobival viisil või ilma nende nõusolekuta, mis põhjustaks piinlikkust ja haigetsaamist juhul, kui see saadetakse valele inimesele (30%) või isegi lõhuks suhted (31%).

Hoolimata sellest ei suuda paljud mõista, kui haavatavad nad on küberrünnakule - vaid 19% usuvad, et nad võiksid olla sihtmärgiks, võrreldes 27% meestest. Selle tulemusena ei rakenda nad turvalisusmeetmeid oma kallihinnaliste fotode või muu seadmesse salvestatud tundliku info kaitseks. Erinevalt meestest tunnistab kuni 19% naistest, et nad ei kaitse oma seadet parooliga ja 14% naistest ei kasuta üldse mingeid turvalahendusi.

Seda arusaamise puudumist riskidest kinnitab asjaolu, et hiljutises turvalisusküsitluses tunnistas 27% naistest, et nad ei tee varukoopiaid oma seadmes olevast infost, seega riskides kaotada kõik oma väärtuslikud fotod, videod ja failid, kui nende seade varastatakse või saab kahjustatud. Mehed on nendega võrreldes rohkem ettevalmistatud ja 80% neist nõustub väitega, et nad teevad varukoopiaid oma seadmes olevast infost.

"Ei ole üllatav, et naised kasutavad ja väärtustavad oma netiseadmetesse salvestatud infot meestest erinevalt. Need seadmed mängivad olulist rolli meie õnnelike mälestuste talletamisel ja jagamisel ning meie suhete säilitamisel e-kirjade ja tekstisõnumite vahendusel. Naised muretsevad rohkem selle pärast, millist emotsionaalset mõju avaldab see teistele, kui nende seadmed varastatakse või neisse sisse häkitakse. Kuulsused ei ole ainsad, kes muretsevad selle üle, mis võib juhtuda, kui nende isiklikke pilte avalikult eksponeeritakse. Ainus võimalus seda ära hoida on kasutata elementaarseid turvalisusealaseid ettevaatusabinõusid, et säilitada seda, mis on väärtuslik, turvaliselt," ütles Kaspersky Labi vastutav turvalisusuurija David Emm.

Selleks, et küberkurjategijad ei saaks ligipääsu piltidele, videotele ja muule väärtuslikule infole, peaksid digiseadmetesse salvestatud failid olema kaitstud paroolide ja krüpteerimisega. Faile tuleb ka regulaarselt varundada, nii et kui seade varastatakse või saab rikutud, ei kao nad igaveseks. Kui neid andmeid jagatakse või kopeeritakse, peaksid nad olema krüpteeritud, nii et isegi, kui see info satub valedesse kätesse, jääb see kaitstuks. Kaspersky Total Security – multi-device kaitseb andmeid paljudes mobiilsetes seadetes, mis võimaldab naistel - ja meestel - nautida oma mobiilseadmeid, olles samal ajal turvaliselt kaitstud küberohtude eest.

Andmed pärinevad uuringust "Tarbijate turvariskide uuring 2015" ja küsitlusest «Kas olete küberteadlik»