Alustasin ettevõtja teekonda töö kõrvalt, n-ö osalise koormusega ja täna on Amway ettevõtlus minu põhiline tegevusvaldkond. Ma arvan, et oluline ei olegi, millega tegeleda, vaid julgus see samm teha ja asuda ettevõtjaks. 

Vastavalt kuuendale ülemaailmsele Amway Globaalsele Ettevõtluse Raportile on 92% Eesti naistest ettevõtluse suhtes positiivselt meelestatud, millega asume Taani (97%) ja Norra (95%) järel maailmas kolmandal kohal. Hoolimata positiivsest hoiakust jääb Eesti naiste ettevõtliku loomuse indeks siiski oluliselt maha maailma keskmisest – vaid 38% vastanutest suudab oma ettevõtte rajamist ka ette kujutada. Võrreldes meestega, on see erinevus märkimisväärne: 57% Eesti meestest suudab end näha oma ettevõtet loomas. Erinevus meeste ja naiste suhtumises on samasugune ka mujal maailmas.

Sellest samast uuringust tuleb ka välja põhjus, miks naised rohkem kardavad: naised vajavad enam stabiilsust ega julge võtta riske, samuti ei pea nad oma oskusi või teadmisi piisavaks ettevõtlusega alustamisel. Need on ohtlikud mõtted, sest tegelikult meie, naised, oleme väga terased ettevõtjad ning koostööpartnerid. Olge julged!

Mõistan seda tunnet ning seisin esialgu ka ise nende mõtetega silmitsi. Leidsin enda jaoks parima lahenduse Amway äri näol, sest see on võimalik põhitöö kõrvalt. Samuti olid ettevõttega seotud alustamiskulud väga soodsad. Lisaks pakutakse Amway partneriks asunud ettevõtjatele erinevaid koolitusi, mentorlust ja tuge oma äri rajamisel ehk et kõiges selles, mis esialgu oli kartuseks, tekkis tugi ja abi – nagu omaette inkubaator. Minu jaoks oli see parim võimalus õppida ettevõtlust ja rakendada need teadmised samaaegselt oma äritegevusse. Suureks eeliseks on Amway äri rahvusvahelisus.

Otsemüük oma olemuselt on täiesti tavaline Eesti ja maailma majanduses aktsepteeritud ja toimiv ettevõtlusvorm. Nagu iga ettevõtlus, nõuab ka see tööd ja pühendumist. Kuid ütlen ausalt, parima tunde tekitab just tulemus ja teadmine, et kogu aeg, mille oma ettevõtlusesse investeerin, on minu enda aeg. Ma ei müü seda teistele. Stabiilsus ja kindlustunne kasvavad koos ettevõttega! Suuri riske sisuliselt pole – registreerisin ettevõtte, sõlmisin Amwayga koostöölepingu, sain osa Amway ettevõtjatele mõeldud liidrite juhendamisest ja koolitustest ning ehitan oma äri.

Minu soovitused naistele, kes soovivad kas töökohta vahetada, unistavad ettevõtjakarjäärist või soovivad pisut lisa teenida kooli, laste või põhitöö kõrvalt – lahendusi leiab, määra vaid endale oma sihid ning asu selle nimel tegutsema! Hea naine, ole julge, unista suurelt ja ära karda! Ettevõtluses, ükskõik millises selle vormis, pole midagi hirmsat. Kõik algab mõtteviisist ja kui Sa usud endasse, siis see ongi juba algus.