Noh, millal teie siis lapse saate?

Eriti, kui oled ise värskelt lapsevanemaks saanud, tahaksid seda kõigile soovitada.  Kuid kõik inimesed ei räägi avalikult oma probleemidest lapse saamisel. Ehk on tegu paariga, kes ei jää kuidagi lapseootele või on olnud juba mitu raseduse katkemist?  Näiliselt süütu küsimusega võid tabada nende kõige hellemat kohta.

Me oleme alati perekonda tahtnud

Selle lausega ütled sa oma lastetutele sõpradele, et neil pole perekonda, kuna neil pole lapsi. Õed-vennad, isad-emad, elukaaslane on samuti perekond.

Me kutsusime ainult lastega pered

Lastetus on samuti osa tavaelust, vabatahtlik või mitte. Sõbrad, kes on lastetud looduse sunnil võivad tunda end väljajäetuna ja hüljatuna, kui neid kõrvale tõstetakse põhjusel, et neil pole lapsi. Saada kutse ka neile ja anna neile võimalus ise ära öelda, kui nad tunnevad, et see pidu pole neile.

Sul veab, et saad magada/reisida/väljas käia

Su sõbrad, kel pole võimalik last saada, vahetaksid oma mugava elu hetkega sinu oma vastu, kui saaksid. Taktitundetuse tipp!

Sinu kass/koer on nagu sinu laps

Isegi kui lemmikloom on lähedussuhte asendaja, ei tohiks seda kõva häälega välja öelda. See paneb lemmikloomaomaniku tundma end ebaõnnestununa ning kurvana.