Jää on tõesti murtud - Anu muutis oma eeskuju ja kohalolekuga ka Eestis enesestmõistetavaks, et naine võib edukalt spordikommentaator olla. Lausa peabki olema ka naisi, sest meestel kipub ikka juhtuma, et naiste alad jäävad tagaplaanile.

"Ameeriklanna Becky Hammon, kes palgati esimese naisena NBAs meeskonna abitreeneriks ja kes pidas hiljuti suveliigas ka peatreeneri ametit ning teenis võidutrofee, ütles kord piiride murdmise kohta: "Naistele võimaluse andmine nõuab julgeid mehi." Kõvad mehed, kes julgesid minuga riskida, olid Toomas Uba ja Raul Rebane," meenutab Anu.

Eesti Televisioon tähistab tänavu oma 60. aastapäeva. Eesti Naine tähistas eelmisel aastal 90. sünnipäeva. Fakt, et ajakiri Eesti Naine ilmub alates 1924. aastast, seostub Anule ennekõike samal aastal peetud olümpiamängudega. "Eestlased võitsid seal kuus medalit. Kuna korvpall on minu ala (Anu on diplomeeritud korvpallitreener - A. K.), siis tean, et sel aastal mängiti korvpallis esimene rahvusvaheline mäng Tallinna NMKÜ ja Riia NMKÜ vahel. Ühe punktiga saime lätlastelt tappa," teab ta.

Et spordiuudiste toimetaja ükski päev ei sarnane teisele, pole Anu arvates mõtet ühte konkreetset päeva välja tuua. Nii on siin kirja pandu pigem üldine ülevaade Anu päevadest. Kindel on ses töös vaid üks - kunagi ei tea täpselt, mida päev toob. Võib ju juhtuda, et lõhkeb dopingupomm või hüppab mõni suurüllataja üle oma varju. Päeval, kui kohtume, on Anu vaadanud öö läbi 2010. aastal Vancouveris toimunud naiste jalgpalli maailmameistrivõistluste finaali, kus USA naised võitsid ohtralt väravaid lüües Jaapani koondise. Magama sai ta kella viie paiku. 

Loe Anu Sääritsa tempokast päevast Eesti Naise septembrinumbrist!

Jaga
Kommentaarid