1. Selgita välja põhjus

Kui kaaslane on pahas tujus, siis sageli me unustame temalt küsida otse, mis tal mureks on. Püüa välja selgitada paha tuju põhjus, siis saad otsustada, kuidas sellegaedasi tegeleda.

2. Ära võta seda isiklikult

Selle asemel, et võtta kaaslase paha tuju isiklikult ning arvata, et ta peab süüdlaseks sind, riputa püss varna tagasi ning suhtle mossitajaga konstruktiivselt: "Ma näen, et sul on tuju paha, Kas sa tahaksid ehk sellest rääkida, või eelistaksid pigem olla üksi?". Kui ta on pahane sinu peale, siis ära asu kaitseseisundisse, vaid püüa seda olukorda mõista.

3. Kasuta huumorit

Ehkki sa ei saa kontrollida oma partneri tuju, saad sa seda vormida. Väike nali võib teinekord pinget lahustada, tuleb ainult olla kindel, et tehtav nali on sellesse olukorda sobiv. 

4. Ära tänita

Halb tuju võib kiiresti üle kasvada tüliks. Ära kunagi nääguta oma partnerit tema halva tuju pärast ega pea tema muret väheoluliseks. Õnnelike paaride elus prevaleerivad just positiivsed reaktsioonid, mitte negatiivsed, seepärast püüa temast aru saada või ole vähemasti neutraalne.

5. Lähene õigesti

Paha tuju põhjuse lahkamine võib aidata, kuid võib olla ka, et ainus, mis su partner vajab on, et sa ta ära kuulaksid. Võib olla, et ta vajab hoopis rohkem sinu mõistmist, kui aktiivset abi.

6. Ära ole agressiivne

Selle asemel, et küsida halvakspanevalt: "Tohoh, mis sul siis on?" pööra tähelepanu oma hääletoonile ja ütle: "Ma näen, et Sul on halb tuju. Tule, ma kallistan sind!".

7. Ära lase end mõjutada

Kui su kaasa tunneb ennast halvasti, ära lase end tõmmata selle halva tuju spiraali. Püüa seada sellele piirid. Kui muu ei aita, mine kasvõi jalutama.

8. Tee seda, mis aitab

Iga suhe on erinev ning ühest nõuannet siin anda ei saa. Kui miski toimib, kasuta seda teinekordki. Rääkimisest võib olla abi, kuid ehk aitab paremini hoopis mõni teine taktika. 

Allikas: Grandparents.com