1.  Ära kiitle oma lastega pidevalt avalikult.

Kui teed seda vahetevahel, on see meeldiv, aga kui liiga sageli, on see piinlik ja sinu suured lapsed ei taha olla pidevas tähelepanu keskmes. Nad tunnevad, et et igaühel on neid võimalik hinnata ja kritiseerida ja just seda on ühel ebakindlal teismelisel kõige vähem vaja. Kui tahad postitada midagi oma teismelisest, küsi talt selleks luba.

2.  Ära kommenteeri kõiki nende postitusi.

Teismelistele meeldib, kui vanemad neid sotsiaalmeedias jälgivad, tehes seda taustal. Kõik küsimused ja kommentaarid esita oma teismelisele privaatselt. Kui sulle midagi ei meeldi, siis arutage sedaomavahel ning leppige kokku piirides.

3.  Ära noomi neid avalikult

Kui su teismeline postitab näiteks foto, mis on kohatu, siis ei tohiks sa seda pahaks panna teiste silme all Facebookis või Instagramis, vaid rääkima temaga nelja silma all. On tähtis, et vanemad hoiaksid silma peal laste meediakasutusel, kuid avalik häbi võib anda vastupidise tulemuse soovitule.

4.  Ära lahenda avalikult isiklikke probleeme

Sellega ei tule su teismeline kindlasti toime. Arvesta, et oled oluline osa tema identiteedist ning  kui postitad midagi liiga isiklikku või negatiivset, tekitab see su lapses väga ebameeldivaid ja valusaid tundeid.

5.  Ära pööra liialt tähelepanu oma lapse sõprade postitustele

Sa võid ise arvata, et oled lahe, suheldes vabalt ka oma lapse sõpradega, kuid tegelikult võiksid jääda siiski lapsevanemaks.

6.  Ära postita liiga palju perepilte

Sinu laps võib vajada hulga enam anonüümsust. Jällegi – küsi lapselt luba ja arvesta, et tal võib olla keeruline sulle „ei“ öelda. Teismelistel on sageli tunne, et vanemate jaoks on olulisem näidata sotsiaalmeedias, kui suurepärane pere neil on, kui see, et päris elus üheskoos midagi ette võtta.

7.  Ära täägi oma teismelist

Sinu jaoks võib mingi artikkel, nali, foto või video olla kui kümnesse sarnane sinu teismelisega seotud teemadega, kuid tema jaoks võib see olla lihtsalt piinlik. Nii, et edasta talle see info pigem sõnumina või näita talle seda oma ekraanilt, kuid ära seo seda tema nimega.