1.  Küsi

Sageli me lihtsalt ootame ja loodame, et meie soove või vajadusi loetakse silmist või arvame, et need on iseenesestmõistetavad. Või  loodame, et asjad juhtuvad iseenesest. Enamasti ei juhtu. Mõtle, välja, mida tahad ja küsi, olgu see siis amet või palgatõus. Ning ära keeruta ümber palava pudru,vaid ole küsides täpne ning enesekindel, tea oma väärtust.

2.  Ära vabanda

Kui küsid midagi, olgu see siis palgatõus, ametipost vms, ära vabanda. Laused:  „vabandust, et sellist asja küsin“ ning „oh, sellest pole midagi“ näitavad, et sa ei väärtusta ennast. Kui sa ise aga seda ei tee, miks peaks teised sind paremini hindama? Ole enesekindel ning paku end julgelt välja parema elu jaoks!

3.  Muuda oma kasu teiste kasuks

Lihtsalt heast südamest ligimese aitamist juhtub paraku liiga harva. Sellepärast, kui lähed kelleltki midagi küsima, näita, kuidas abiosutaja võidaks sulle teene tegemisest.  Kas tema töökoormus väheneks, saaks ta omale liitlase, oleks tal kergem ellu viia oma plaane vms.

4.  Tee end asendamatuks

Kui oled tööl tegija, ei taheta sind mitte ainult palgal hoida, vaid sinu eest ka hoolitseda. Tee end tööl nähtavaks, ole võimalikult tegus ning lihtsalt meeldiv. Tee palju tööd, saa oma valdkonna eksperdiks ning loo omale hea reputatsioon. On lihtsam saavutada oma tahtmist, kui sinu saavutused räägivad sinu enda eest.

5.  Ole valmis oma soovide täitumiseks!

Oied sa päriselt valmis selleks, mida tahad? Ihaled kõrgemat ametikohta, kuid oled sa valmis ka sellega kaasnevaks vastutuseks? Kui sind usaldatakse ja sulle antakse, mida küsid, ei tohi sa seda usaldust reeta!

6.  Kannatust!

Iga soov ei täitu koheselt. Ära anna alla! Isegi kui oled saanud kümme või sada eitavat vastust, ei tähenda, et peaksid loobuma. Kui paraaduks on suletud, vaata, ehk pääsed sisse tagauksest.  Ütle endale: „Kui teen piisavalt palju tööd oma sihi nimel, ma saavutan selle!“ Selle nimi on sihikindlus ning sihikindlus on kõigi suurte saavutuste ema.