Uuringud näitavad, et nätsu närimine on tõhus relv ülesöömise vastu. Närimine ainuüksi vähendab oluliselt toidukogust, mida sul on tarvis süüa, et kõht oleks täis.

2.  Kasuta raskeid toidunõusid

Suurbritannias tehtud uuringus jagati katsealustele võrdsed kogused jogurtid, kuid kolmes erinevas kausis  kergest raskeni. Need, kelle kausid oleid raskemad, tundsid jogurtist suuremat rahulolu ja täiskõhutunnet, kui need, kelle kausid olid kergemad. Raskete kaussidega katsealused saavutasid rahulolu ka vähema koguse jogurtiga.

3.  Vali õige kahvel

Utah ülikoolis tehtud katse näitas, et inimesed, kes söövad väikese kahvliga, tarbivad oluliselt vähem toitu, antud uuringus koguni 21% vähem – mida rohkem suutäisi, seda aeglasemalt söödi. Aeglane söömine aga kasvatab täiskõhutunnet.

4.  Söö vale käega.

On lihtne süüa liigselt, kui teed seda juttu puhudes või teleka ees istudes. Kuid kui kasutad söömiseks vasakut kätt, olles ise paremakäeline, hoiab su fookuse taldrikul, selgus Lõuna-California ülikoolis tehtud uuringus. Need, kes sõid vale käega tarbisid vähem toitu kui need, kes kasutasid selleks mugavamat viisi.

5.  Vali väike taldrik

Cornelli ülikoolis tehtud uuring näitas, et need inimesed, kes tõstsid omale jäätist suurde kaussi, sõid 31 protsenti enam maiust kui need, kes serveerisid jäätise väikesesse kaussi, põhjusel, et inimesed kipuvad sööma taldriku tühjaks ka siis kui nende kõht on ammu täis. Sel põhjusel alusta söömist alati väikese taldriku ja portsjoniga – tõenäosus uue toidukoguse järgi minekuks on väike, väidavad teadlased.