1.  Sa kurdad liiga palju

Kui oled pidevalt kriitiline kõige suhtes ning sa kurdad nii oma töö, rahapuuduse kui isikliku elu üle, ei paku see just inspiratsiooni ega mõnusat seltskonda, mida inimesed igatsevad, et maandada end oma argimuredest. Keskendu huvitavamatele teemadele kui sinu raske elu.

2.  Sa unustad oma sõbrad kui oled suhtes

See on täiesti normaalne, et sul on sõprade jaoks vähem aega, kui sinu ellu tuleb imeline kaaslane. Kui sind aga sõprade jaoks üldse olemas pole, lähevad nad oma eluga edasi ilma sinuta.

3.  Sa oled isekas

Sõprus vajab vahel panustamist ka siis, kui sul selleks parajasti tuju pole. Kui oled sõpradega ainult siis, kui sinul selleks soov või vajadus, ei kesta see sõprus tõenäoliselt kuigi pikalt.

4.  Sind ei huvita, kuidas neil läheb

Kui sa ei tunne huvi, kuidas läheb sinu sõpradel, ei kutsuta sind varsti enam seltskonda. Kui sa ei küsi, kuidas neil läheb, arvatakse, et sind ei huvita nende käekäik ja see on solvav.

5. Sa teed igast asjast suure numbri

Kui sa teed igast asjast probleemi, hakkavad inimesed sind vältima. Kui sa süüdistad teisi, ei oska saladusi hoida või püüüad meelega inimesi ärritada, on neil raske leida põhjust, miks sinuga suhelda.

6.  Sa pead täpset arvestust

Kui ajad näpuga järge, kelle kord on teistele välja teha, või kui palju keegi rahaliselt on panustanud ühise lõuna valmistamisele vms, on seda teistel keeruline taluda. Selle asemel, et jälgida, kas kõik on võrdne, püüa mõelda hoopis sellele, kuidas saaksid ise rohkem panustada.

7.  Oled kade

Kui tunned kadedust, kui sõber ostab uue auto, saab ametikõrgendust või leiab hea mehe, on tagajärjeks tülid. Tähista valjusti oma sõprade õnne ja tunne sellest rõõmu!

8.  Sa ootad sõpradelt liiga palju

Kui ootad, et sõbrad täidaksid alati su ootusi, tuleb sul pettuda. See ei tähenda, et nad oleksid halvad inimesed või, et sa peaksid sõpruse katkestama. Ole andestav ja unustav.

9.  Sa räägid taga

Kui räägid pidevalt teistest inimestest seljataga, arvavad inimesed, et klatšid ka neid. Ära räägi teistest halvasti ega levita kuulujutte. Näita, et hindad inimeste privaatsust.

10. Oled kiuslik

Kius ei lõpe ilmtingimata koos keskkooliga. Agressiivne käitumine pole aktsepteeritav ning ei loo terveid suhteid.

11.  Sa ei käi väljas

On võimalik ka, et sõprade puudumine pole seotud sinu iseloomuga. Sõprust on raske luua ka, kui sa kodust välja ei lähe – kodus istudes puudub sul võimalus kohtuda inimestega, kelle seltskond on sinu jaoks nauditav. Loo omale võimalus kohtuda inimestega, kelle huvid kattuvad sinu omadega ning ole valmis alustama suhtlemist võõraste inimestega. See võib viia eluaegse sõpruseni.