10. Truudusetus

Arvatakse, et truudusetus on põhiline põhjus, miks suhted katki lähevad, kuid tegelikkuses on selle tõenäosus käesoleval aastal kõigest 6% ning elu jooksul 25%. Siiski, ehkki suhe ei pruugi katkeda, on truudusetus ühele suhtele tõeliselt mürgitav.

9. Madal enesehinnang

Armastussuhtes tunnevad mõlemad osapooled end väärtustatuna ja armastatuna. Kui aga ühel osapoolel on madal enesehinnang, võib sellest tõusta palju põhjuseta tülisid ja pingeid.

8. Halvad  harjumused

Suhte algul nähakse paarilist läbi roosade prillide. Aja möödudes aga mõistetakse, et kaaslasel on harjumusi, millega ei suudeta leppida, nagu korratus, alkohol, valetamine jms.

7. Paigalseis

Kui esimene armumine on möödas, võib üks partneritest tunda, et suhe seisab paigal ja ei arene. Mõnele võib rahulik rütm just sobida, teise jaoks on see suhte surm.

6 Kontrollivajadus

Ebavõrdne võimuvahekord suhtes võib viia ka lahkuminekuni. Üks paarilistest tunneb vajadust teist kontrollida, võtta vastu otsuseid ilma teisega konsulteerimata, piirates teise rahakasutust, manipuleerides erineval moel, kuni teine osapool lõpuks seda enam ei talu.

5. Erinevad eesmärgid

Võib juhtuda, et ühel hetkel on partneritel elus erinevad eesmärgid. Võib-olla langeb ühele sülle näiteks karjäärivõimalus välismaal, samal ajal, kui teine tahaks lapsed kodulinna kooli panna. Kui kompromissi- ja läbirääkimisvõimalus puudub, lõpeb suhe. 

4. Sotsiaalne isolatsioon

On normaalne, et kui ollakse armunud, tahetakse olla ainult oma partneriga koos, ent kui üks partneritest on põhjustanud selle, et teisel pole võimalik kohtuda enam oma pere või sõpradega või puudub tal võimalus oma enese ajale, võib see viia lahkuminekuni.

3. Vägivald

Füüsilise vägivalla ebanormaalsus on kõigile selge, Et vägivald võib esineda ka emotsionaalselt või verbaalselt. Vägivald, ükskõik, mis kujul on absoluutselt taunitav.

2. Raha

Pidevad rahateemalised tülid on suhte surm.

1.  Puudulik suhtlus

Väidetavalt lõpeb ligi 65% suhetest just puuduliku kommunikatsiooni tõttu ja 43% suhetest suutmatusest lahendada konflikti.

Allikas: couplescounselingchicago.net