Need ei too su ellu midagi head lisaks. Negatiivsete tunnetega tuleb tegeleda ja neid aktsepteeridega kuid negatiivsed mõtted on ohtlikumad, kui esialgu välja paistab. Neil on komme lumepallina kasvada ning elu oluliselt rikkuda. Mida sa muuta ei saa, pane kõrvale ja mine edasi.

2.  Vähenda ekraanikasutust

Liiga palju tähelepanu kulub arvutile, telefonile ja televiisorile. Harvad pole juhused kui kõik kolm helendavad korraga. Sa ei pane tähelegi, kui palju aega need röövivad sinult. Kui võimalik, tee omale päev, kus sa ei kasuta ühtegi neist kolmest ja sa üllatud, kui palju aega sul tegelikult on ning kui palju sa tehtud saad!

3.  Kasuta vähem tühje sõnu

Jälgi, mis sa räägid. Kas see, mis sa ütled on alati tähendusrikas? Positiivne? Aus? Või on su jutus klatši? Kadedust? Tühja loba? Keegi pole täiuslik, siiski tuleks mõelda, kas see, kuidas me ennast väljendame on meie vääriline.

4.  Vähenda sotsiaalmeedia kasutust

Sotsiaalmeedia on kogu aeg kohal ning sinu sõprade elu võib hakata sööma sinu elu. Võib-olla ei lähe sul hetkel kõik nii nagu tahaksid ning oma käekäiku kogu aeg võrreldes sõprade omadega võid unustada, et see, mida sa näed on tegelikult nende elu kõige parem osa, kuid siiski jäämäe tipp. Elu rasket poolt teistele ei näidata, nii võib sulle jääda sellest täiesti väär mulje. Unusta Facebook ja Twitter ning mine kohtu inimestega päriselt.

5.  Loobu üleliigsest

Sul on lihtsalt üle mõistuse palju asju. Need segavad sind elamast. Sul pole vaja pooli neist ega ka viimase sõna tehnikavidinaid. Õnn jääb hoopis teises suunas.  Need asjad kulutavad sinu energiat aega ja raha. Vähemate asjade omamine laseb sul neisse suhtuda suurema lugupidamisega ning kultiveerib ka õnnelikumat mõtteviisi.

6.  Vähenda oma võlgasid

Raha tekitab palju probleeme. Meie suhe rahaga määrab, kas me oleme võlgu, rikkad või vaesed ning suurel osal inimestest on rahaga ebaterve suhe. Määra omale igakuine tagasimakse, ükskõik, kui suur su võlg ka ei ole. Kõik finantsilised otsused, ükskõik kui tühised esmapilgul, viivad lähemale finantsilisele vabadusele.

7.  Söö vähem ebatervislikku toitu

On väga oluline olla teadlik, kuidas oma kehaga ümber käid ja mida sa sellesse paned. Pinguta järjekindlalt selle nimel, et välistad oma toidust ebatervisliku: rafineeritud süsivesikud, liigse soola, transrasvad, kunstlikud maitsed, säilitusained, värvaineid jne. Vähendades ebatervislike ainete kogust oma kehas vähendad sa tõenäosust erinevate terviseprobleemide tekkeks hilisemas elus. Samuti on praegu sinu keha vähem koormatud ning sul on rohkem energiat.

8.  Vähenda endale seatud eesmärke

Liiga suur number sihte võib takistada sul nendeni jõudmast kuna sa ei suuda igaühele eraldi piisavalt keskenduda. Kui sead endale 1-2 olulist eesmärki on su fokusseeritus teravam ning eduvõimalus suurem. Kui oled ühe eesmärgini jõudnud, sea omale uus – nii on sul omamoodi distsipliin sisse seatud ning sul on piisavalt eduelamusi.

9.  Lõpeta rööprähklemine ning väldi kiirustamist

Ka paljude asjadega korraga tegelemine võib tekitada stressi ja ärevust. Liialt kiirustades ja sahmides röövid sa endalt hetkes olemise võlu. Sel moel sa ei ela täiel rinnal ega ole õnnelik. Loobu mõnedest kohustustest – see teeb imesid sinu füüsilise ja vaimse enesetundega.

10.  Lase ennast vabaks ajalistest piirangutest

Meie igapäevane elu on tihedalt seotud ajaliste piirangutega. Lase end vabaks mõttest, et pead ühe või teise asja kindlasti veel täna või homme ära tegema. See vabastab sind pingest ning lubab sul asju teha just sulle sobivas tempos.