Gazprom oli viimati kahjumis 1999. aastal. Sealjuures ennustasid analüütikud, et tulemus saab olema vastupidine, oodates 447 miljardi rublast (4,5 miljardi eurost) kasumit. Gazpromi aktsia langes eile Moskva börsil seetõttu 3,3%.

Venemaa üks väärtuslikumaid firmasid teenis aasta varem ehk 2022. aastal 1,2 triljonit rubla (12,2 miljardit eurot) kasumit.

Kui enne Ukraina sõda oli Gazpromi jaoks kõige olulisemaks turuks Euroopa, siis tulenevalt Ukraina sõjast ning sanktsioonidest on gaasifirma tulemused alla käinud. Kui Gazprom pole ise alates eelmise aasta algusest avaldanud ekspordistatistikat, siis Reutersi arvutuste kohaselt vähenes gaasitarne Euroopasse mullu 55,6%, 28,3 miljardi kuupmeetrini.

Nii langes ka Gazpromi müügitulu aastaga enam kui veerandi võrra, ulatudes 8,5 triljoni rublani (86,3 miljardi euroni). Veelgi rohkem kahanes Gazpromi põhi- ehk gaasiäri tulud, kukkudes 40% 4,88 triljoni rublani (49,5 miljardi euroni).

Moskvas tegutseva maaklerfirma BCS Global Markets analüütik Ronald Smith sõnas Reutersile, et ettevõtte kasum enne amortisatsiooni, intresse ja makse (EBITDA) oli umbes 7,2 miljardit dollarit, mis on halvim tulemuse viimase 22 aasta jooksul.