Aprill kinnitas, et turu taastumine on reaalsus, ehkki suurest pöördest veel rääkida ei saa. Kogu Eesti peale sõlmiti esialgsetel andmetel 1690 korteriomandi ostu-müügitehingut. Tegemist oli aasta parima tulemusega ning see ületas ka mulluse aprilli tulemust.

Tallinnas vahetas esialgsetel andmetel omanikku 676 korterit, sarnaselt paljudele teistele piirkondadele oli tegemist aasta parima tulemusega ehkki mullune tulemus – 703 tehingut, jääb tõenäoliselt saavutamata. Aasta esimese nelja kuuga sõlmiti Tallinnas esialgsetel andmetel veidi üle 2400 tehingu, mida oli 7% vähem kui aasta tagasi samal ajal. Samas on turg ikkagi 11% aktiivsem kui mullu samal ajal. Tehingute mediaanhind püsis sarnaselt eelmistele kuudele 2900 €/m2 juures.

Tartus müüdi esialgsetel andmetel 152 korterit ning nende tehingute mediaanhind oli 2769 €/m2 – mõlemad näitajad olid aasta parimad, kuna uusarendustehingute osakaal oli ligi kolmandik.

Kõige suurem langus on tabanud Pärnu turgu, mis sõltub oma iseärasuste tõttu olulisel määral hooajaliste sisserändajate ja investorite aktiivsusest. Esialgsetel andmetel sõlmiti aprillis enam-vähem sama palju tehinguid kui märtsis ehk 49. Tehingute mediaanhind ületas aprillis sel aastal esmakordselt 2000 €/m2 piiri. Aasta esimese nelja kuuga sõlmiti Pärnus 47% vähem tehinguid kui mullu samal ajal. Seega on Pärnu veel ainus turg nelja suurema linna peale, kus turu taastumist pole veel toimunud.

Narva korteriturul on aasta esimese nelja kuuga esialgsetel sõlmitud 275 tehingut, mida on ligi 6% enam kui aasta tagasi samal ajal. Aprillis sõlmiti 81 tehingut, mis oli tänavuse aasta parim tulemus ning tehingute arv oli ka 9 võrra suurem kui aasta tagasi samal ajal. Ka tehingute mediaanhinna tulemus – 515 €/m2 – oli tänavuse aasta parim.