Tänu nendele jutuajamistele olen hakanud aru saama kui põnev ja värviline on see maailm! Kõik see tõmbab mind natukene tagasi ja mingitesse sfääridesse, kus ma olen hoopis teises kehastuses. Saates me räägime müstikast, tervisest, meelelahutusest, igasugustest teemadest, nii et loomulikult olen sealt nokkinud ka enda jaoks olulist, vajalikku, kasulikku. Olen õppinud hingerahu, tervenemist ja saanud oma ellu väga palju tervislikkust ning eriti just tolerantsust inimeste suhtes – ma tunnen, et seda saadet tehes olen ma muutunud paremaks inimeseks, mul ei ole enam teiste suhtes nina kirtsutamist ja alavääristamist ega endast ülivõrdes mõtlemist. Olen hakanud kõiksusest ja maailmast hoopis paremini aru saama, olen hakanud asju mõistma. Ma olen tohutult tänulik sellele saatele, seda on mulle rohkem vaja kui vaatajatele-kuulajatele, selle tegemine teeb mind õnnelikuks.“

Küsimusele, et miks meil on nii raske teisi mõista – näiteks inimesi, kes mõtlevad elust ja näevad maailma teisiti kui meie – ja nii lihtne hukka mõista, vastab Anu: „Sellepärast, et me mõtleme, et meie ise oleme maailma naba ja kõik tiirleb ainult meie ümber ning meie teame seda vääramatut ja õiget tõde. Sellest hetkest kui sa saad päriselt aru sellest ütlusest, et: „Igaühel on oma tõde“, siis õpidki astuma vahepeal teiste inimeste kingadesse.

Vahel kui mingi inimene mulle tohutult närvidele käib või ma ei saa aru, miks ta mulle ei meeldi, või miks ta teeb neid asju nii lollakal moel, siis ma astun niiöelda tema kingadesse, mu hing läheb selle inimese silmade taha, ma vaatan maailma tema vaatevinklist ja kui ma seal natukene aega olen, siis ma näengi seda maailma hoopis teistmoodi. Ja see on väga vabastav tunne! Ma saan aru, et loomulikult on tal täiesti oma maailmavaade, omad probleemid, ihad, väärtused. Kehastudes selleks teiseks inimeseks ma mõistan teda palju paremini, võibolla mitte lõpuni, aga ma saan temast aru. Ja mul on nii kahju, et see saan-aru-tunne on tulnud minusse nii hilja. Aga sa peadki kasvama ja arenema ning jõudma teatud vanusesse, et seda mõista. Ma olengi veendunud, et me saame targaks enne surma,“ mõtiskleb Anu.

Aastakümneid meie meediaruumi ja meelelahutusmaastikku julgete ja ehedate, mänguliste ja elurõõmsate etteastetega rikastanud Anu Saagim usub sõnavabadusse, aga tajub üldist tsensuuri: „Saates „Puuduta mind“ on saanud kombata piire ja vahel on mindud ka üle piiri. Aga ma arvan, et igal inimesel, seltskonnal, grupeeringul peab olema oma hääl ja ka õigus häält teha – nagu öeldakse, et sõna on vaba. Ja meil ei ole seda. Neid gruppe on nii vähe, kellest me meedias üldse räägime ja kellele sõna anname, samamoodi on kitsas ka nende teemade ring, mida puudutame. Me ei julge üle piiri minna, või vaadata sinna metsa taha. Olen selle saate tegemist võtnud ka justkui missioonina, et anda võimalus oma elust ja tegemistest rääkida ka neile, keda tavalistest saadetest ei näe ega kuule, aga kes on õnnelikud, teevad oma asja ja teevad seda hästi, nad aitavad kedagi. Ma olen päriselt ka õnnelik, et ma olen saanud nii palju inimesi rõõmsaks teha selle saatega, nii kuulajaid kui saatekülalisi.“

*

Anu Saagim on ajakirjanik ja toimetaja, karismaatiline meediapersoon, kes on viimased paar aastakümmet kodumaist inforuumi rikastanud efektsete ja säravate, julgete ja lustlike esinemistega, millest nii mõnedki lood on muutunud legendideks ning teeninud talle Skandaalitari ja Bravuuritari tiitlid. Tal on poeg, ta on elanud lisaks Eestile ka Soomes, Rootsis, Ameerikas. Anu on olnud seltskonnaajakirja „Just!“ ja Postimehe meelelahutusportaali Elu24 peatoimetaja ning Õhtulehe veebi loovjuht, ta on kaasa löönud ka mõnes filmis ja arvukates saadetes. Saatejuht-toimetajana teeb ta Õhtulehes saateid „Puuduta mind“ (koos Sirje Presnaliga) ja „Hommikusöök staariga“ ning Delfi Taskus podcasti „Hea tüdruk“ (koos Piret Taliga).

Ajakirja Eesti Naine podcastis „Iga naine on lugu“ tuleb juttu küpsemaks ja teadlikumaks kasvamisest, sõnavabadusest ja tsensuurist ning tõdede paljususest, sellest kuidas Tallinn on koledamaks tehtud, headusest ja kurjusest, tänapäeva noortest ning täiel rinnal elamisest.

Marcella Bali tooted leiad marcella.ee e-poest. Sooduskoodiga „Naine10“ on tooted Sinule 10% soodsamad!

Anu Saagim

Jaga
Kommentaarid