Põhi:

  • 100 g võid

  • 1 d suhkrut

  • 2 tl küpsetuspulbrit

  • 3 dl jahu

  • 200 g pakikohupiima

  • 1 muna

  • 0,5 sidruni riivitud koor

Kohupiimakate:

  • 300 g maitsestamata kohupiimapastat

  • 2 muna

  • 1 dl suhkrut

  • 2 tl vanillsuhkrut

  • 0,5 sidruni koor ja mahl

  • 1 suur mango (või 200 g mangokompotti või külmutatud mangokuubikuid)

Serveerimiseks: soovi korral vanillijäätist

Pese sidrun hoolikalt, kuivata. Sega koogipõhja jaoks või suhkruga, lisa küpsetuspulbriga segatud jahu. Sega puruseks tainaks ja tõsta peotäis sellest kaussi ootele.

Lisa ülejäänud purusegule muna, riivitud sidrunikoor ja kohu­piim. Sega ühtlaseks. Määri 24–26 cm koogivorm võiga või vooderda küpsetus­paberiga. Kata vormi põhi ja ääred tainaga. Sega omavahel katteained, tükelda mango ja lisa katte hulka. Laota põhjale ja puista peale kõrvale ­pandud purusegu. Küpseta eelsoojendatud ahjus 175 kraadi juures 30–40 minutit või kuni kohu­piimakate on hüübinud ja tainas kaunilt kuldpruun.

Lase väheke jahtuda ja serveeri soovi korral vanilli­jäätisega.

Jaga
Kommentaarid