Vanaema moosi-purukook pärmitaignapõhjal

(20 tk)

Kiirpärmitainas:

  • 25 g pärmi

  • 120 g toasooja võid

  • 5 dl nisujahu

  • 1 dl käesooja vett või piima

  • 1 muna

  • 1 sl suhkrut

  • 1 tl kardemoni

  • 0,5 tl soola

Vahele:

  • u 1 liiter paksemat hapukat moosi

Purutainas:

  • 1 dl suhkrut

  • 3 dl nisujahu

  • 100 g võid

  • näpuotsaga soola

Sega esmalt valmis purutainas. Sega näppude vahel puruseks seguks suhkur, jahu, või ja sool. Las jääb suuremaid ja väiksemaid tükke, ei pea olema ühtlane puru. Jäta ootele.

Kiirpärmitaina jaoks hõõru toa­soe pärm suhkru ja soolaga vedelaks, lisa käesoe vedelik. Sega ja lisa ka muna, jahuga segatud kardemon, kuubikuteks lõigatud või. Sõtku ühtlaseks tainaks ja rulli küpsetuspaberil ahju­plaadi suuruseks nelinurgaks. Tõsta koos paberiga ahjuplaadile ja määri peale moos. Võid kasutada ka kaht eri sorti moosi, nii saad kahe maitsega kooki valmistada korraga. Pudista peale puru ja küpseta ahjus 200 kraadi juures 20–30 minutit või kuni kook on küps. Lase väheke jahtuda ja naudi ruutudeks lõigatuna.

Jaga
Kommentaarid