Pikas suhtes olemises on väga palju head. Uuringud näitavad, et õnnelikud paarid võidavad mitmel moel – nad on tervemad ja ka üleüldine heaolu on paremal tasemel kui vallalistel või lahutatutel. Armastav kaaslane pakub seltsi, lohutust, füüsilist ja emotsionaalset tuge. Siiski – pärast pikki aastaid koosolemist võib su partner tunduda enam toakaaslasena kui romantilise printsi või printsessina. Otsi oma romantiline armastus uuesti üles!

2. Puuduta rohkem

Puudutused saadavad ajju keemilisi ühendeid, mis aitavad vallandada armastuse tunnet. Kõigest 20-sekundiline kallistus võib vallandada olulise määra oksütotsiini. Väikesed musid kohtudes ja lahkudes ning ka niisama ning lähedus juba kasvabki.

3. Magage teineteise lähedal

Ka füüsiline kontakt magades vallandab neidsamu keemilisi ühendeid, mis tekitavad armastuse tunnet. Uuringud näitavad, et paarid, kes magavad teineteisele väga lähedal on oma suhtega kõige rohkem rahul.

4. Piirake tehnoloogia kasutust

Inglismaal tehtud uuring näitas, et 70% sealsetest heteroseksuaalsetest naistest tundis, et nutitelefonid segavad nende suhteid partneriga. Limiteerige kodune telefoni-, arvuti- ning televiisorikasutus.

5. Minge puhkusele

Töö ja kodused kohustused röövivad teid teineteiselt. Võtke regulaarselt aeg maha aj pühenduge teineteisele.

6. Täna oma partnerit

Pikas suhtes on lihtne pidada iseenesestmõistetavaks kõiki panuseid ning häid asju, mida su partner sinu heaks teeb. Pane tähele ning täna teda. See tugevdab teievahelist sidet.

7. Musita

Uuringud näitavad, et suudlused mängivad suhtes veel olulisemat rolli kui seks. 30-sekundiline suudlus vallandab olulise hulga oksütotsiini, mis toob teid teineteisele lähemale.

8. Kiida oma kaaslast

Kui ollakse kaua koos olnud, on lihtne keskenduda negatiivsele. See viib näägutamise, tunnete haavamise ning rahulolematuseni. Anna oma partnerile regulaarselt märku, mis sulle tema juures meeldib – see võib ka sind ennast aidata näha teda senisest paremas valguses.

9. Ootamatu üllatus

Et tunda taas armumisetunnet, tuleb leida uusi viise selle tekitamiseks, ootamatu üllatus on selleks just parim viis. Ootamatu õhtusöök, seiklus, kohtinguõhtu?

10. Leia omale hobi

Sinu suhe ei sõltu ainult sellest, mida te koos teete, rahulolematus suhtega võib tekkida hoopis sellest, et sa pole rahul omaenda tegemistega. Leia omale hobi, mis pakub sulle tõelist kirge ja naudingut, mine trenni, vaheta tööd, ükskõik mis, peaasi, et sa tunned end ja oma elu väärtuslikuna.

11. Tunne huvi oma partneri hobi ja kire vastu

Sa ei pea tegelema sama hobiga. Mine temaga vahel kaasa ja tunne tõeliselt huvi – nii näitad talle, et väärtustad teda tõeliselt.

12. Looge ühiselt midagi

Paarid, kes loovad midagi ühiselt, püsivad kõige kauem koos. Sageli on loomise objektiks lapsed, aga miks mitte ühine äri, heategevusettevõtmine, maja, kunstiteos vms. Kui teete koos midagi, mis teile korda läheb, näed ka oma partnerit uues valguses.

13. Minge kohtamisele koos teise paariga

Kui näed, kuidas teine paar üksteist hoiab, tekitab see ka teis samasuguse tunde.

14. Flirtige teineteisega

See aitab tekitada teie suhtesse taas romantikat ja seksuaalsust.

15. Tehke koos trenni

Koos higistamine võib kasvatada füüsilist veetlust, aga ka emotsionaalset sidet. Uuringud näitavad, et pärast üheskoos füüsiliselt aktiivsed olemist on paarid senisest rohkem oma suhtega rahul ja enam armastavad.

16. Rääkige seksist

Mitte tõsiselt, vaid naljatledes ja mängeldes. See tekitab positiivseid tundeid ning tugevdab romantilist sidet, kasvatab seksiga rahulolu.

17. Olge teineteise jaoks olemas

Ole kohal, kui su partner sind vajab. Ka see on kaua kestva veetluse üks eeldusi.

Allikas: Health.com