IMELINE! Lia Virkuse gluteenivaba mustika-õuna purukook


IMELINE! Lia Virkuse gluteenivaba mustika-õuna purukook
.Jaan Heinmaa

Kui oma lemmikõunakoogist hakkab juba kerge tüdimus tekkima, proovi vahelduseks plaadikooki külmutatud mustikatega.

Kaunistuseks sobivad hästi imeilusad kultuurmustikad, aga koogi sees annab metsmustikas paremini maitset. Kui gluteenivabadus pole sulle oluline, küpseta kook ainult nisujahuga, maitseb samuti võrratult.

Põhi:

3 L-suuruses muna

2 dl suhkrut

2 tl vanillsuhkrut

0,5 tl soola

2 dl toortatrajahu

2,5 dl riisijahu

3 tl küpsetuspulbrit

150 g võid

1,5 dl piima

100 g mustikaid

600–700 g õunu


Purusegu:

2,5 dl riisijahu

1,5 dl suhkrut

Seotud lood:

75 g võid

1 tl vanillsuhkrut

Vahusta toasoojad munad suhkrutega. Sega omavahel kuivained. Sulata või, sega hulka piim. Lisa vedelik vaheldumisi kuivaineseguga munavahule. Laota tainas küpsetuspaberiga kaetud väiksemale (30 x 40 cm) ahjuplaadile. Lao tükeldatud õunad kaunilt tainale, puista külmunud mustikad peale (sulatada pole vaja). Haki kokku purusegu, pudista koogile. Küpseta 200 kraadi juures 15–20 minutit ehk kuni kook on küps ja kuldkollane.

Häid argiroogade retsepte leiad oktoobrikuu Eesti Naisest!

Eesti Naine loosib teööijate vahel 3000 euro väärtuses kingitusi!
Jäta kommentaar
ARTIKLIT SAAB KOMMENTEERIDA AINULT REGISTREERITUD KASUTAJA!
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare